«El Clasico» με φόντο ένα εισιτήριο για τον τελικό κυπέλλου

Λεβαντόβσκι - Μιλιτάο

i

©Photo by Yasser Bakhsh/ Getty Images

«El Clasico» με φόντο ένα εισιτήριο για τον τελικό κυπέλλου

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:10 - 02.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:13 - 02.03.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα υποδεχτεί την Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (3/2, 22:00), για τον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του Copa Del Rey, σε μία αναμέτρηση που τραβάει τα βλέμματα ολόκληρου του ποδοσφαιρικού πλανήτη.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, σε μία «γιγαντομαχία» με φόντο την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport 3 HD.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι προέρχεται από την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) στο ντέρμπι της Μαδρίτης κόντρα στην Ατλέτικο, με τον 18χρονο Ροντρίγκες να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης στο 85΄ και να σώζει τον βαθμό για την «Βασίλισσα». Αυτή ήταν η πρώτη απώλεια για τους «Μερένγκες», έπειτα από πέντε σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. 

Στο πρωτάθλημα,η ομάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 52 βαθμούς και στο -7 από την Μπαρτσελόνα. Για να φτάσει στα ημιτελικά, η Ρεάλ Μαδρίτης απέκλεισε την Ατλέτικο Μαδρίτης στην προημιτελική φάση, σε μία «μονομαχία» που κρίθηκε στην παράταση. Για το «El Clasico», ο Κάρλο Αντσελότι θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Μεντί και Αλάμπα, ενώ για τον Ροντρίγκο θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του στο ματς κόντρα στην Λίβερπουλ για το Champions League.

Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση, καθώς προέρχεται από δύο σερί ήττες σε Ευρώπη και πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Τσάβι γνώρισε τον αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Europa League, ενώ στην τελευταία αναμέτρηση για το πρωτάθλημα, οι «Μπλαουγκράνα» ηττήθηκαν με 1-0 εκτός έδρας από την Αλμερία.

 Για να φτάσει στους 4 του κυπέλλου, η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Ρεάλ Σοσιεδάδ με 1-0 στο «Καμπ Νου». Από την επερχόμενη αναμέτρηση, ο μεγάλος απόντας θα είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο οποίος τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός για τις επόμενες 15 μέρες περίπου. Επίσης, αμφίβολοι για το «Κλάσικο» παραμένουν οι Φάτι, Πέδρι και Ντεμπελέ.

Τη φετινή σεζόν, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί μία φορά για το πρωτάθλημα και μία στον τελικό του Σούπερ Καπ. Για την La Liga, οι «Μαδριλένοι» επικράτησαν με 3-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ενώ η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Σουπερ Καπ, νικώντας την «Βασίλισσα» με 3-1.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι)

Κουρτουά, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Μιλιτάο, Νάτσο, Καμαβινγκά, Κρόος, Μόντριτς, Βαλβέρδε, Βινίσιους, Μπενζεμά

Μπαρτσελόνα (Τσάβι)

Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν, Μπαλντέ, Γκάβι, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Ραφίνια, Ρομπέρτο, Τόρες

Πρώτοι αγώνες ημιτελικής φάσης:

Οσασούνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα (2/3, 22:00)