Η Γιουνάιτεντ είναι ξανά εδώ, 2-1 την Μπαρτσελόνα και πρόκριση με... διαβολική ανατροπή! (vid)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

i

Photo by Martin Rickett/PA Images via Getty Images

Η Γιουνάιτεντ είναι ξανά εδώ, 2-1 την Μπαρτσελόνα και πρόκριση με... διαβολική ανατροπή! (vid)

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:58 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 01:08 - 24.02.2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, πανηγύρισε τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 2-1 στο «Ολντ Τράφορντ» και προκρίθηκε στους «16» του Europa League.

Η πραγματική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε και στην Ευρώπη! Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν 2-1 της Μπαρτσελόνα στο «Ολντ Τράφορντ» και σε συνδυασμό με το 2-2 του «Καμπ Νου» πήραν το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Europa League.

Μπορεί να προηγήθηκαν οι «μπλαουγκράνα» χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεβαντόβσκι στο 18ο λεπτό, όμως η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ έφερε τούμπα το ματς με τους Φρεντ (47') και Άντονι (73').

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, αφού μόλις στο 3ο λεπτό βρέθηκαν πολύ κοντά στο να πάρουν το προβάδισμα, όταν ο Μπρούνο Φερνάντες βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, όμως ο Τερ Στέγκεν του είπε όχι.

Μετά το πρώτο 10λεπτο, όπου οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, οι «μπλαουγκράνα» άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και πριν προλάβουν καν να γίνουν απειλητικοί κέρδισαν πέναλτι, με τον Μπρούν Φοερνάντες να τραβάει με τα χέρια τον Μπαλτνέ μέσα στην περιοχή. Ο Λεβαντόβσκι από τα 11 βήματα νίκησε τον Ντε Χέα και έκανε το 1-0 στο 18'.

Με χατ-τρικ καθάρισε για τη Γιουβέντους ο Ντι Μαρία, «άγγιξε» το όνειρο η Αϊντχόφεν
EUROPA LEAGUE

21:47 - 23.02.2023

Με χατ-τρικ καθάρισε για τη Γιουβέντους ο Ντι Μαρία, «άγγιξε» το όνειρο η Αϊντχόφεν

Ο Άνχελ Ντι Μαρία έδωσε ποδοσφαιρική παράσταση στη Γαλλία και με ένα δικό του χατ-τρικ η Γιουβέντους πήρε την πρόκριση, νικώντας με 3-0 τη Ναντ. Νίκησε τη Σεβίλλη με 2-0 η Αϊντχόφεν, αλλά δεν πήρε το εισιτήριο.

Στη συνέχεια η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ έριξε τον ρυθμό και προσπάθησε να πάει σε ένα πιο οργανωμένο παιχνίδι, όμως δεν κατάφερε κάτι με αυτό μέχρι και το τελικό σφύριγμα του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα, πετυχαίνοντας γκολ από τα αποδυτήρια. Μόλις στο 47' ο Φρεντ με ένα πολύ δυνατό σουτ εκτέλεσε τον Ντε Χέα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το γκολ έδωσε... φτερά στη Γιουνάιτεντ, η οποία πλέον κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο. Και αφού κινδύνεψε στο 64ο λεπτό, με τον Ντε Χέα να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κουντέ, ο Άντονι με ένα φοβερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, κάνοντας την ολική ανατροπή.

Οι «μπλαουγκράνα» επιχείρησαν να απαντήσουν, όμως χωρίς καθαρό μυαλό και με άδοξες προσπάθειες, οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα. Έτσι, οι «κόκκινοι διάβολοι» πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη και πήραν το εισιτήριο για τους «16» του Europa League.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα (67’ Νταλότ), Βαράν, Μαρτίνες, Σο, Κασεμίρο, Φρεντ, Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ (88’ ΜακΤόμινεϊ), Βέγκχορστ (46’ Άντονι), Σάντσο (67’ Γκαρνάτσο).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο (82’ Μάρκος Αλόνσο), Κρίστενσεν, Μπάλντε, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Κεσιέ, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ραφίνια (75’ Φατί), Λεβαντόβσκι.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η γκολάρα του Άντονι στο 74ο λεπτό, με την οποία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «σφράγισε» την ολική ανατροπή, είναι αυτή που έκρινε το παιχνίδι.

MVP: Κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Άντονι, που πέρα από το γκολ της ανατροπής το οποίο πέτυχε, με το που μπήκε (στο 46' αντί του Βέγκορστ) άλλαξε όλη η εικόνα της Γιουνάιτεντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Η Μπαρτσελόνα στα 37 παιχνίδια που είχε πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα δεν είχε γνωρίσει ποτέ την ήττα. Μέχρι σήμερα (23/2), που βρέθηκε στον δρόμο της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: Πλέον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περιμένει να μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλος της στη φάση των «16» του Europa League, ενώ για την Μπαρτσελόνα το ευρωπαϊκό ταξίδι έλαβε τέλος.