Με χατ-τρικ καθάρισε για τη Γιουβέντους ο Ντι Μαρία, «άγγιξε» το όνειρο η Αϊντχόφεν
i

Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images/Ideal Images

Με χατ-τρικ καθάρισε για τη Γιουβέντους ο Ντι Μαρία, «άγγιξε» το όνειρο η Αϊντχόφεν

Sportal newsroom 21:47 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 23:06 - 23.02.2023

Ο Άνχελ Ντι Μαρία έδωσε ποδοσφαιρική παράσταση στη Γαλλία και με ένα δικό του χατ-τρικ η Γιουβέντους πήρε την πρόκριση, νικώντας με 3-0 τη Ναντ. Νίκησε τη Σεβίλλη με 2-0 η Αϊντχόφεν, αλλά δεν πήρε το εισιτήριο.

One man show από τον Ντι Μαρία! Ο Αργεντινός σταρ με χατ-τρικ χάρισε τη νίκη (3-0) στη Γιουβέντους μέσα στη Γαλλία κόντρα στη Ναντ και την πρόκριση στη φάση των «16» του Europa League.

Οι «μπιανκονέρι» μπήκαν αποφασισμένοι και ο... αφηνιασμένος Ντι Μαρία χτύπησε νωρίς νωρίς, αφού μόλις στο 5ο λεπτό έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με ένα φοβερό πλασέ. 

Ο Αργεντινός παγκόσμιος πρωταθλητής χτύπησε ξανά στο 17', όταν πέρασε τους πάντες, έκανε τακουνάκι και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Παλουά, με τον διαιτητή να αποβάλλει τον στόπερ της γαλλικής ομάδας και να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ντι Μαρία ευστόχησε και έγραψε το 2-0, ενώ στο 78' έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-0.

Η Σεβίλλη πήγε άνετη στην Ολλανδία, έχοντας κερδίσει 3-0 στο πρώτο ματς, όμως η Αϊντχόφεν την έκανε να ιδρώσει. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 77ο λεπτό με τον Ντε Γιονγκ, διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 90+5' με τον Σοάρες, αλλά δεν κατάφεραν να στείλουν το ματς στην παράταση, με το 2-0 να παραμένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα, Έτσι, οι Ανδαλουσιάνοι πέρασαν στην επόμενη φάση.

Τέλος, η Σπόρτινγκ έκανε... περίπατο στη Δανία, επικρατώντας της Μίντιλαντ με 4-0. Ο Κόατες άνοιξε το σκορ στο 21' και στο 38' οι Δανοί έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Παουλίνιο. Οι φιλοξνεούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και χάρη στα γκολ του Πέδρο Γκονσάλβες (50’, 77’) και το αυτογκόλ του Γκάρτενμαν (85’) έφτασαν στον θρίαμβο.

Μονακό και Λεβερκούζεν μας χάρισαν ακόμα ένα επικό ματς, το οποίο κρίθηκε στα πέναλτι μετά το 3-2 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης. Εκεί η γερμανική ομάδα επικράτησε με 5-3 και πήρε την πρόκριση στους «16» του θεσμού. Σκόρερ οι Βιρτς (13΄), Παλάσιος (21') και Αντλί (58') για τους Γερμανούς, ενώ Μπεν Γεντέρ (19') και Εμπολό (84') βρήκαν δίχτυα για τους Μονεγάσκους.

Εκεί, Αζμούν, Αμίρι, Ταπσόμπα, Σικ και Ντιαμπί ευστόχησαν για τους φιλοξενούμενους, με τον Ματάτσο να είναι ο μοιραίος για τη γαλλική ομάδα, καθώς η εκτέλεση του κατέληξε στο δοκάρι.