Εξαλλοι στη Γιουνάιτεντ με τον Τσάβι που αποκάλεσε τον Μπρούνο Φερνάντες «Πορτογάλο τύπο» (vid)
i

Τσάβι/PrtScr

Εξαλλοι στη Γιουνάιτεντ με τον Τσάβι που αποκάλεσε τον Μπρούνο Φερνάντες «Πορτογάλο τύπο» (vid)

Κώστας Τόπας 10:54 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:57 - 23.02.2023

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι δεν είπε με το όνομά του τον Μπρούνο Φερνάντες και τον αποκάλεσε «Πορτογάλο τύπο», ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Η Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Καμπ Νόου» στον πρώτο αγώνα για την φάση των Play Off για τους «16» του Europa League και απόψε (23/02, 22:00) οι δύο ομάδες κοντράρουν ξανά τις δυνάμεις τους στη ρεβάνς στο «Ολντ Τράφορντ».

Πριν την αποψινή τους συνάντηση, ο τεχνικός των Καταλανών, Τσάβι επαίνεσε τον Έρικ τεν Χαχ και ορισμένους παίκτες από την ομάδα των «κόκκινων διαβόλων», αλλά μπήκε σε μπελάδες όταν αποφάσισε να αποκαλέσει τον Μπρούνο Φερνάντες... «Πορτογάλο τύπο». Όλα θα ήταν φυσιολογικά, αν ο Ισπανός δεν είχε μιλήσει για άλλους τρεις παίκτες ονομαστικά.

«Ο Έρικ Τεν Χαχ είναι πολύ καλός, μου αρέσει πολύ. Έχει φτιάξει μια ομάδα και παίρνει το καλύτερο από τους παίκτες του. Αυτό λέει πολλά για το ποιος είναι. Τακτική είναι πολύ καλός και ξέρει πώς να χειρίζεται τους παίκτες στα αποδυτήρια αρκετά καλά. Δείτε τον Σάντσο, τον Ράσφορντ και τον Πορτογάλο τύπο. Και επίσης δείτε πώς παίζει ο Φρεντ...», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσάβι στους «Times», ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων με την τοποθέτησή του.

Η έκφραση του Τσάβι ενδεχομένως να παραπέμπει στο γεγονός ότι ο Τσάβι δεν γνώριζε το όνομα του Μπρούνο Φερνάντες. Πάντως οι οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων» έγιναν έξαλλοι όταν άκουσαν τις δηλώσεις του προπονητή των «μπλαουγκράνα».

 «Ο Μπρούνο Φερνάντες πρέπει να σκοράρει ένα καθοριστικό γκολ στο τέλος του αγώνα για να μην ξεχάσει ξανά το όνομά του», έγραψε ένας οπαδός, ενώ ένας άλλος έκανε έκκληση: «Ήρθε η ώρα να κάνουμε μάθημα στον "Ισπανό" το βράδυ».