Τσάβι: «Ήταν το χειρότερο παιχνίδι της σεζόν, χάσαμε μία χρυσή ευκαιρία»

Τσάβι

i

© printscreen

Τσάβι: «Ήταν το χειρότερο παιχνίδι της σεζόν, χάσαμε μία χρυσή ευκαιρία»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:55 - 27.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:00 - 27.02.2023

Αρκετά εκνευρισμένος φάνηκε ο Τσάβι στις δηλώσεις του, μετά την εκτός έδρας ήττα της Μπαρτσελόνα από την Αλμερία (1-0) για το πρωτάθλημα, καθώς τόνισε πως αυτή ήταν η χειρότερη εμφάνιση της φετινής σεζόν.

Η Μπαρτσελόνα γνώρισε την ήττα από την Αλμερία με 1-0 για την 23η αγωνιστική της La Liga και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την απώλεια βαθμών της Ρεάλ, στο Σαββατιάτικο (25/2) ντέρμπι της Μαδρίτης κόντρα στην Ατλέτικο (1-1).

Αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα των «μπλαουγκράνα», διότι πριν την αναμέτρηση με την Αλμερία προηγήθηκε ο αποκλεισμός από το Europa League και η εκτός έδρας ήττα με ανατροπή από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ».

Βλέποντας την κακή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας στα τελευταία δύο ματς, ο Τσάβι φανερά απογοητευμένος και θυμωμένος «χτύπησε το καμπανάκι» ενόψει και της δύσκολης αναμέτρησης απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης (2/3), για την ημιτελική φάση του Copa del Rey.

"Είναι το χειρότερο παιχνίδι της σεζόν, τόσο σε επίθεση και άμυνα, όσο και σε δημιουργικότητα κι ένταση. Τίποτα δεν βγήκε όπως θέλαμε. Ίσως η κούραση να παίζει ρόλο. Κάναμε ένα κακό παιχνίδι. Είμαι θυμωμένος γιατί είχαμε μια ευκαιρία να φτάσουμε στους δέκα βαθμούς διαφορά και δεν τα καταφέραμε.

Είμαστε στεναχωρημένοι και πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις τώρα, γιατί έρχεται το δύσκολο κομμάτι στη La Liga και το Κύπελλο και δεν υπάρχει χρόνος για άλλη αποτυχία. Πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας αυτή τη στιγμή.

Με ενοχλεί πολύ αυτό που συνέβη. Αποτύχαμε, δεν έχουμε καμία δικαιολογία. Δεν βγάλαμε ένταση, δεν δείξαμε επιθυμία να κερδίσουμε κι αυτό είναι που με ανησυχεί περισσότερο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν δείξαμε πάθος ή ψυχή.

Αποτύχαμε, πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη στους φιλάθλους. Δεν μπορούσαμε να παίξουμε σε καμία περίπτωση, χάσαμε μια χρυσή ευκαιρία", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισπανός κόουτς της Μπαρτσελόνα.