Ο πρόεδρος της Νάπολι επιτίθεται στη FIFA: «Εχουν κλέψει δισεκατομμύρια ευρώ και κανείς δεν κάνει τίποτα»

Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις

i

Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις/©Photo by Salvatore Laporta/KONTROLAB /LightRocket via Getty Images/Ideal Images

Ο πρόεδρος της Νάπολι επιτίθεται στη FIFA: «Εχουν κλέψει δισεκατομμύρια ευρώ και κανείς δεν κάνει τίποτα»

Κώστας Τόπας 08:42 - 07.03.2023

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις επιτέθηκε στη FIFA, ισχυριζόμενος ότι έκλεψαν δισεκατομμύρια ευρώ, αφού παρακολούθησε ένα σχετικό ντοκιμαντέρ στο Netflix.

Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ιδιοκτήτης της Νάπολι, είναι ένας τύπος που δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του. Λέει αυτό που σκέφτεται, και αυτό κατά καιρούς έχει δημιουργήσει εχθρούς στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Τώρα, κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Καμπανίας, το «αφεντικό» των «παρτενοπέι« έκανε κάποιες δηλώσεις για τη στιγμή που βιώνει η Νάπολι, η Μπάρι (επίσης υπό την ιδιοκτησία του) και το ποδόσφαιρο γενικότερα.

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάθε αμφιβολία για το αν είμαι ή όχι οπαδός της Νάπολι. Αφού ζείτε σε αυτήν την αμφιβολία: ως παιδί ο πατέρας μου Λουίτζι με πήγαινε στο γήπεδο όταν φορούσα ακόμα πιπίλα. Μετά, το 1954, η οικογένειά μου παρήγαγε το "L'oro di Napoli". Πιστεύεις ότι αν δεν ήμουν οπαδός της Νάπολι θα είχα μείνει εδώ για 19 χρόνια; Θα σου πω περισσότερα, εγώ είμαι λάτρης της Νάπολης, της πόλης της Νάπολης. Την θεωρώ μια πιθανή κεντρική πόλη σε εθνικό επίπεδο ευρωπαϊκή, όπως ήταν στους περασμένους αιώνες. Με πολλούς τρόπους αγωνίζομαι να ευνοήσω την εικόνα της Νάπολης στον κόσμο», ανέφερε αρχικά για να μιλήσει στη συνέχει για την Μπάρι.

«Προφανώς με ρωτούν "τι θα γίνει αν φτάσεις στη Serie A με τη Μπάρι;" Θα την πουλήσουμε, αλλά σε κάποιον που μας δίνει την εγγύηση ότι θα μπορέσει να το χειριστεί σαν έργο ιδιοφυΐας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, ο οποίος στη συνέχεια των δηλώσεων του, φρόντισε να ρίξει το «καρφί» του για τη FIFA.

Έχετε δει στο Netflix τι κάνει η FIFA τα τελευταία χρόνια; Έχουν κλέψει δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια, αυτοί που βρίσκονται στην Ελβετία, στη Γενεύη και στη Ζυρίχη, εκτός οποιασδήποτε ευρωπαϊκής δικαιοδοσίας και κανείς δεν τους ελέγχει. Με προκαλούν, που είμαι πολύ άκαμπτος, και είμαι υπέρ της απόλυτης νομιμότητας, μου λένε ότι δεν είμαι φαν», κατέληξε ο πρόεδρος της Νάπολι.

Tags: