Έσωσε την παρτίδα στο τέλος το Ισραήλ - Πήρε προσωρινή αναβολή η πρόκριση της Ελβετίας στο Euro
i

©printscreen

Έσωσε την παρτίδα στο τέλος το Ισραήλ - Πήρε προσωρινή αναβολή η πρόκριση της Ελβετίας στο Euro

Ιάσονας Τσίλης 23:44 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:08 - 16.11.2023

Το Ισραήλ κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας στο τέλος της αναμέτρησης με την Ελβετία και κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στο Euro της Γερμανίας. Ισόβαθμη με τη Ρουμανία η Ελβετία που θέλει μια ακόμα νίκη για να περάσει.

Ισραήλ και Ελβετία αναμετρήθηκαν στην «Πούσκας Αρένα» στην Ουγγαρία, για την 9η αγωνιστική των προκριματικών του Euro και ήρθαν ισόπαλες 1-1, περιπλέκοντας την κατάσταση στον όμιλο.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο. Στο 10', ο Ρούμπεν Βάργκας έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, όμως ο Γκλέιζερ έδιωξε σε κόρνερ.

Η Ελβετία συνέχισε την πίεση και είχε δοκάρι στο 23' με τον Οκαφόρ και στο 35', ο Γκλέιζερ έσωσε ξανά το Ισραήλ αποκρούοντας εντυπωσιακά το σουτ του Φερνάντες.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Βάργκας άνοιξε το σκορ για την Ελβετία με έξοχη κεφαλιά. Μάλιστα, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. ο ίδιος παίκτης έφτασε κοντά στο 2-0, όμως το σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι τυπικά γηπεδούχοι, μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος και λίγο έλλειψε να ισοφαρίσουν στο 48', όταν η κεφαλιά του Καλάιλι βρήκε στο δοκάρι.

Ενώ όλα έδειχναν, ότι η Ελβετία θα καταφέρει να πάρει τη νίκη που θα της έδινε τη μαθηματική πρόκριση στο Euro, ο Γουάισμαν, μετά από εξαιρετική ατομική κούρσα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τρομερό σουτ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Η συνάντηση των ονείρων μας: Οι πρωταθλητές Ευρώπης φέρνουν Ζιντάν, Ζλάταν, Φίγκο στην Ελλάδα για τα 20 χρόνια EURO
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

19:16 - 15.11.2023

Η συνάντηση των ονείρων μας: Οι πρωταθλητές Ευρώπης φέρνουν Ζιντάν, Ζλάταν, Φίγκο στην Ελλάδα για τα 20 χρόνια EURO

Οι ποδοσφαιριστές θρύλοι που έβγαλαν τους Έλληνες στους δρόμους το 2004 ετοιμάζουν τις τελικές λεπτομέρειες της γιορτής για τη συμπλήρωση των 20 ετών και θα φέρουν στην Αθήνα ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Με αυτή την ισοπαλία, το Ισραήλ παρέμεινε ζωντανό στο κυνήγι της πρόκρισης και ψάχνει τη νίκη στον «τελικό» με τη Ρουμανία για να διατηρήσει τις ελπίδες του, ενώ η Ελβετία δεν κατάφερε να προκριθεί από τώρα στο Euro. ωστόσο κρατάει την τύχη στα χέρια της, ψάχνοντας μία νίκη ακόμα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 9ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (10ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ