Χαμός στην Ιταλία – Οπαδοί ανάγκασαν τους παίκτες να βγάλουν τις φανέλες έπειτα από ήττα (vid)

Χαμός στην Ιταλία – Οπαδοί ανάγκασαν τους παίκτες να βγάλουν τις φανέλες έπειτα από ήττα (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:53 - 08.05.2024 / Ανανεώθηκε: 02:53 - 20.05.2024

Στην Ιταλία οι οπαδοί της Κροτόνε ζήτησαν από τους παίκτες να βγάλουν τις φανέλες τους μετά την ήττα από την Πισέρνο και τον αποκλεισμό στα playoffs.

Πανικός στην Ιταλία και φόβος για τους παίκτες της Κροτόνε.

Η ομάδα της Κροτόνε αποκλείστηκε από τα playoffs για την άνοδο στη Serie B, αφού ηττήθηκε με 2-0 από την Πιτσέρνο. Η ομάδα του «Πυθαγόρα» δέχθηκε ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τον Εσπόζιτο και ένα ακόμη στο φινάλε από τον Ντ’ Αγκοστίνο.

Το αποτέλεσμα επέτρεψε στη Πιτσέρνο να περάσει στον επόμενο γύρο, αλλά για την Κροτόνε, η ήττα είχε συνέπειες που ξεφεύγουν από τον αγωνιστικό χώρο.

Η συμπεριφορά των οπαδών της Κροτόνε, σύλλογος της Καλαβρίας, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη γειτονική χώρα. Ορισμένοι οπαδοί, αγανακτισμένοι με την απόδοση της ομάδας, διέταξαν τους παίκτες να βγάλουν τις φανέλες τους, χαρακτηρίζοντάς τους «ανάξιους». Αυτή η ενέργεια εγείρει ερωτήματα για την ασφάλεια των παικτών και την ατμόσφαιρα στο ιταλικό ποδόσφαιρο, στο οποίο ήδη πληθαίνουν τα φαινόμενα βίας.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που οι παίκτες της Κροτόνε βρίσκονται αντιμέτωποι με την οργή των οπαδών τους. Τον Απρίλιο, μετά από μια εντός έδρας ήττα από το Μπρίντιζι, τέσσερις παίκτες δέχθηκαν επίθεση, ενώ βρίσκονταν στην παραλία, με έναν από αυτούς να παθαίνει κάταγμα στο ζυγωματικό και τους άλλους να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με μώλωπες.

Τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι τοπικές αρχές και οι ποδοσφαιρικές οργανώσεις αντιμετωπίζουν μια κατάσταση που απαιτεί αυστηρά μέτρα. Αναλυτικά τα δημοσιεύματα: «Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι πηγή πάθους και απόλαυσης, όχι φόβου και εκφοβισμού.

Η ποδοσφαιρική κοινότητα και οι φίλαθλοι πρέπει να σκεφτούν το είδος της υποστήριξης που θέλουν να προσφέρουν στις ομάδες τους. Η υποκίνηση σε βία, είτε άμεση είτε έμμεση, πρέπει να απορριφθεί κατηγορηματικά. Η ασφάλεια των παικτών πρέπει να είναι κορυφαία προτεραιότητα, για να διατηρηθεί όχι μόνο η ακεραιότητα του παιχνιδιού αλλά και ο δεσμός μεταξύ ομάδας και κοινότητας.

Χαμός στο Τρουά - Βαλενσιέν: Οι οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν φωτοβολίδες και οι παίκτες τις έριξαν πίσω στην εξέδρα (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

08:33 - 04.05.2024

Χαμός στο Τρουά - Βαλενσιέν: Οι οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν φωτοβολίδες και οι παίκτες τις έριξαν πίσω στην εξέδρα (vid)

Η αναμέτρηση Τρουά - Βαλενσιέν διακόπηκε οριστικά όταν οι οπαδοί της πρώτης ομάδας πέταξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο και οι παίκτες τις έριξαν πίσω στην εξέδρα.

Ελπίζουμε ότι αυτό το επεισόδιο θα λειτουργήσει ως μια κλήση αφύπνισης για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, παρακινώντας έναν βαθύ προβληματισμό σχετικά με τη δυναμική της στήριξης των οπαδών και τον θεμελιώδη σεβασμό που αξίζει κάθε αθλητής, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο γήπεδο».

Δείτε βίντεο με το περιστατικό