Ιτούρμπε: Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών
i

Ιτούρμπε/©Intime

Ιτούρμπε: Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών

Αλέξης Σαββόπουλος 11:39 - 13.02.2023 / Ανανεώθηκε: 11:39 - 13.02.2023

Ακόμη ένα παιχνίδι που ο Παραγουανός κινήθηκε σε… ρηχά νερά και η απογοητευτική στατιστική του απεικόνιση.

Η φετινή σεζόν είναι γεμάτη απογοητεύσεις για τον Άρη. Ομαδικές και ατομικές. Μια από τις πιο μεγάλες ακούει στο όνομα Χουάν Ιτούρμπε. Βαρύ βιογραφικό, μεγάλες προσδοκίες, χαμηλές πτήσεις. Και αν για την πρώτη του σεζόν υπήρχε ίσως το ελαφρυντικό της προσαρμογής στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η φετινή δεύτερη χρονιά του Παραγουανού, ήρθε να ακυρώσει και αυτό το ελαφρυντικό.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός του Άρη, συνεχίζει να μην μπορεί να κάνει τη διαφορά για την οποία αποκτήθηκε. Αν και έλλειμα προσπάθειας δεν μπορεί κανείς να του καταλογίσει μέσα στο ματς, από ουσία… μηδέν. Ευκαιρίες έχει πάρει αμέτρητες και από όλους τους προπονητές του Άρη. Μάντζιος, Μπούργος, Πάρντιου και Τερζής. Σχεδόν καμία δεν αξιοποίησε. Αδιάψευστος μάρτυρας οι αριθμοί. Στο πρωτάθλημα φέτος σε 19 παιχνίδια δεν έχει καταφέρει να σκοράρει και δεν έχει καταγράψει καμία ασιστ. Έχει δυο γκολ, ένα στο κύπελλο και ένα στα προκριματικά με την Γκόμελ στο conference league. Αμφότερα με απευθείας εκτελέσεις φάουλ.

Έχει 0/10 προσπάθειες εντός περιοχής, 0/13 εκτός περιοχής, κανένα κερδισμένο πέναλτι, 1,2 σουτ ανά παιχνίδι, έχει ποσοστό μόλις 15% στις ακριβείς σέντρες, έχει 27,8 επαφές ανά παιχνίδι, και ποσοστό ευστοχίας στις πάσες 73% αλλά καμία δεν έχει αποφέρει κάποια μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του. Το πάθος και η διάθεση που βγάζει στον αγώνα φαίνεται στις κερδισμένες μονομαχίες (56%). Ίσως το καλύτερο κομμάτι στο παιχνίδι του. Είναι αρκετό όμως; Προφανώς όχι για ένα παίκτη που αμείβεται και με ένα… παχυλό συμβόλαιο και θα έπρεπε, τώρα που αποχώρησε και ο Μαντσίνι, να επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση.