Κάιλ Γουόκερ: Ενας αρχηγός με τα όλα του (vids)

Κάιλ Γούοκερ

i

©Manchester City

Κάιλ Γουόκερ: Ενας αρχηγός με τα όλα του (vids)

Κώστας Τόπας 13:40 - 11.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:46 - 11.03.2024

Στα 33 του χρόνια, ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και αποτελεί σημαντικό «όπλο» στη φαρέτρα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Σε ένα πλαίσιο ποδοσφαιρικού πλούτου όπου ξεχωρίζει η εξυπνάδα του Μπερνάρντο Σίλβα, η αυτοπεποίθηση του Φιλ Φόντεν, η «δίψα» του Έρλινγκ Χάαλαντ, το ταλέντο του Κέβιν Ντε Μπρόινε και η στιβαρότητα του Ρόντρι, υπάρχει ένα κομμάτι χωρίς το οποίο το παζλ δεν γίνεται κατανοητό στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Κάιλ Γουόκερ συνεχίζει να είναι ο «φύλακας» μιας ομάδας που όταν πρέπει να υποφέρει, είναι ήρεμη χάρη στην καλή δουλειά του συγκεκριμένου αμυντικού. Οι αντίπαλοι τον φοβούνται και στο «Άνφιλντ» έδειξε για άλλη μια φορά την επιθετικότητά του για χάρη της Μάντσεστερ Σίτι.

Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι. Αντιθέτως ήταν σίγουρα το πιο δύσκολο της σεζόν για τους Πολίτες. Απέναντι, είχαν μια Λίβερπουλ αποφασισμένη να δώσει το τελειωτικό χτύπημα για να πάρει το προβάδισμα στην κούρσα για την κατάκτηση της Premier League. Μαζί και με τους 60.000 οπαδούς οι οποίοι έκαναν το «Άνφιλντ» να βράζει. Ο Κάιλ Γουόκερ χρειάστηκε να αντιμετωπίσει όλα αυτά κατά τη διάρκεια των ενενήντα λεπτών, αναγκάστηκε να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές του στην άμυνα και να διατηρήσει τους αντιπάλους του μακριά από την εστία του Έντερσον.

Σε ηλικία 33 ετών (θα κλείσει τα 34 τον Μάιο), ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι μπόρεσε να βάλει δύσκολα στους επιθετικούς των «Reds» και συγκεκριμένα πολλές φορές έβαλε «στοπ» στους Ντάργουιν Νιούνιες, Χάρβεϊ Έλιοτ και Λουίς Ντίας, οι οποίοι έκαναν το αδύνατο για να απειλήσουν την εστία της Σίτι από την πλευρά που ήταν ο Άγγλος μπακ. Με συνολικά 13 κερδισμένες μονομαχίες, 84% επιτυχία και σωτήρια τάκλιν, ο Γουόκερ κατάφερε να διατηρήσει τη μανία της Λίβερπουλ. Χάρη στην πληθωρική φυσική δύναμη, κατάφερε να διορθώσει τα λάθη του με εξαιρετικά δυνατά τρεξίματα και μια τεράστια ικανότητα να αποσυνδέει τον αντίπαλό του.

Ενας «εφιάλτης» για τον Λουίς Ντίας

Ενα από τα σημαντικότερα ζητήματα για τον Κάιλ Γουόκερ ήταν να σταματήσει τον Κολομβιανό, Λουίς Ντίας. Ο εξτρέμ των Reds ήταν πραγματικός πονοκέφαλος για τον Άγγλο μπακ της Σίτι, ο οποίος έπρεπε να κάνει τεράστια προσπάθεια για να τον αποτρέψει από το να κερδίσει το παιχνίδι για την ομάδα του Κλοπ.

Και η αλήθεια είναι ότι το πέτυχε, αν και κάποιες φορές φαινόταν ότι έχανε τις μονομαχίες και ο Κολομβιανός κατάφερε να τον ξεπεράσει. Αλλά για να απαλλαγεί από τον Γουόκερ πρέπει να τον... τελειώσει 100 φορές. Κάτι που δεν έγινε.

Αρχηγός με σώμα και ψυχή

Ο Κάιλ Γουόκερ συνεχίζει να αποτελεί εκ των πολυτιμότερων παικτών στη «φαρέτρα» του Πεπ Γκουαρντιόλα. Καλή απόδειξη είναι η προσφορά ανανέωσης που του έγινε (και αποδέχτηκε) τον περασμένο Σεπτέμβριο έως τις 30 Ιουνίου 2026. Εάν εκπληρώσει το συμβόλαιο, τότε θα είναι 36 ετών. Ο Άγγλος μπακ αποτελεί έναν αρχηγό σε σώμα και ψυχή, με ή χωρίς περιβραχιόνιο στο μπράτσο του.

Και πριν από λίγο καιρό, ο Πεπ Γκουαρντιόλα κατάφερε να κρατήσει τον Άγγλο από μια μετακόμιση στη Μπάγερν Μονάχου που φαινόταν κάτι παραπάνω από τελειωμένο. Ο προπονητής της Σίτι, έχοντας επίγνωση της σημασίας του Γουόκερ στην ομάδα του, έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να τον πείσει για τη συνέχειά του στο Μάντσεστερ. Στην έβδομη σεζόν του στο «Έτιχαντ», ο Κάιλ Γουόκερ έχει κάνει 36 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν είναι αυτός που ξεχωρίζει περισσότερο στα εξώφυλλα, αλλά τη μέρα που θα φύγει θα λείψει πολύ στον Καταλανό τεχνικό.