Γι' αυτό ο Γκουαρντιόλα έκανε αλλαγή τον Ντε Μπρόινε και στο τέλος δικαιώθηκε (vids)

Πεπ Γκουαρντιόλα & Κέβιν Ντε Μπρόινε

i

PrtScr

Γι' αυτό ο Γκουαρντιόλα έκανε αλλαγή τον Ντε Μπρόινε και στο τέλος δικαιώθηκε (vids)

Κώστας Τόπας 12:35 - 11.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 11.03.2024

Ο λόγος για τον οποίο ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Κέβιν Ντε Μπρόινε στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, αποδείχθηκε σωστός.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ένας από εκείνους τους προπονητές που αποκτούν «κίνητρο» όταν οι παίκτες του εκνευρίζονται όταν δεν καταλαβαίνουν κάποιες από τις αποφάσεις του ή όταν δεν αποδίδουν στο καλύτερό τους επίπεδο. Και την Κυριακή (10/03) ο Καταλανός τεχνικός πρωταγωνίστησε, μαζί με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, σε έναν έντονο διάλογο κατά τη διάρκεια της ισόπαλης αναμέτρησης κόντρα στη Λίβερπουλ (1-1).

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η Σίτι πίεζε για να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και να πάρει εκ νέου προβάδισμα. Γι' αυτό και ο Βέλγος μέσος δεν κατάλαβε την απόφαση του προπονητή του, με τον οποίο επίσης θύμωσε και αντάλλαξε μερικές έντονες κουβέντες, καθώς κατευθυνόταν προς τον πάγκο.

Ελλειψη ελέγχου στον άξονα

Όμως ο Γκουαρντιόλα, προς έκπληξη πολλών, χάρηκε με την αντίδραση του παίκτη του. «Χαίρομαι που το βλέπω!» αναφώνησε μόλις τελείωσε το παιχνίδι. «Μου αρέσει αν είναι στενοχωρημένος, είναι καλό. Είναι χαρούμενος τώρα. Ήξερε τι μας έλειπε, έπρεπε να κρατήσουμε την μπάλα. Αφού (βγήκε) πήγαμε καλύτερα. Αλλά τι να πω για Κέβιν; Τον χρειαζόμαστε και είναι σημαντικός».

Στο τέλος δικαιωμένος είναι ο Γκουαρντιόλα

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι περιέγραψε ότι έπαιζε στο «Άνφιλντ» κόντρα στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ «σαν τσουνάμι», επειδή οι «Reds» δεν σταμάτησαν να πιέζουν στο γήπεδο τους με άπειρες επιθέσεις σε διάστημα 25 λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο. Και στο τέλος, ο Πεπ κατέληξε ικανοποιημένος από τη δουλειά της ομάδας του να λύσει την πίεση της Λίβερπουλ μετά την ισοφάριση του Μακ Άλιστερ.

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά ακόμη και πριν το γκολ και παίξαμε με μεγάλη προσωπικότητα», είπε ο Γκουαρντιόλα. «Μετά το πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο γιατί έχουν τον Έντο και τον Μακ Άλιστερ, έχουν επιπλέον παίκτες με ποιότητα στην πάσα, ενώ πριν το παιχνίδι ήταν πιο άμεσο», είπε ο Γκουαρντιόλα.

Ο Καταλανός προπονητής είχε δίκιο για άλλη μια φορά με μια απόφαση που πήρε από τον πάγκο. Ο Ματέο Κόβατσιτς , που δεν ξεκίνησε στην ενδεκάδα, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο, για να αντικαταστήσει τον Κέβιν Ντε Μπρόινε. «Αφού είχαμε τον Ματέο, ειδικά όταν μπήκε, καταφέραμε να κάνουμε επιπλέον πάσες. Είναι πολύ δυνατοί στο πρέσινγκ και στην κόντρα επίθεση σε αυτό το γήπεδο και δεν είναι εύκολο. Αλλά δεν σταματήσαμε ποτέ να προσπαθούμε να παίξουμε».

«Με τον Ματέο, τον Τζον (Στόουνς) και τον Ρόντρι, είχαμε την ποιότητα να παίξουμε και να κρατήσουμε την μπάλα. Είχαμε τις ευκαιρίες μας, είχαν τις δικές τους. Θέλαμε να κρατήσουμε την μπάλα, αλλά μερικές φορές δεν μπορούσαμε, αλλά είναι η καλύτερη ομάδα που έχω δει ποτέ. Φάνηκε στην πίεση», εξήγησε.

Και τώρα, έρχεται ένα φινάλε στην Premier League γεμάτο δυνατά συναισθήματα. Μετά την ισοπαλία στο Άνφιλντ, η Άρσεναλ είναι η πρωτοπόρος της βαθμολογίας, η Λίβερπουλ είναι δεύτερη, ισόβαθμη στους βαθμούς με τους «κανονιέρηδες» και η Μάντσεστερ Σίτι τρίτη, μόλις ένα βαθμό πίσω από τις δύο προαναφερθείσες ομάδες.