Γκουαρντιόλα για Ντε Μπρόινε: «Τον έβγαλα γιατί ήθελα κάποιον να κρατάει την μπάλα»

Πεπ Γκουαρντιόλα & Κέβιν Ντε Μπρόινε

i

PrtScr

Γκουαρντιόλα για Ντε Μπρόινε: «Τον έβγαλα γιατί ήθελα κάποιον να κρατάει την μπάλα»

Κώστας Τόπας 08:01 - 11.03.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα εξήγησε τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να αποσύρει τον Κέβιν Ντε Μπρόινε στο ντέρμπι της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λίβερπουλ.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε τα έβαλε με τον Πεπ Γκουαρντιόλα μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του προπονητή του να τον αντικαταστήσει στο ντέρμπι με την Λίβερπουλ. Η Σίτι φαινόταν ευάλωτη σε μεγάλα κομμάτια του δευτέρου ημιχρόνου, ωθώντας τον Καταλανό τεχνικό να λάβει δραστικά μέτρα για τελευταία 20 λεπτά αγώνα.

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε είχε μικρή επίδραση στο δεύτερο ημίχρονο και συνέχιζε να χάνει την κατοχή κάθε φορά που η Σίτι κατάφερνε να την ανακτήσει. Γι' αυτό και ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε να τον αποσύρει από το ματς, περνώντας στη θέση του Βέλγου τον Ματέο Κόβατσιτς. Και είναι δίκαιο να πούμε ότι ο Βέλγος αστέρας δεν χάρηκε γι' αυτό...

Ο Ντε Μπρόινε παραπονέθηκε στον προπονητή του καθώς έφευγε από το γήπεδο και αντάλλαξε κουβέντα με τον βοηθό προπονητή Χουάνμα Λίλο πριν πάρει τη θέση του στον πάγκο. Λίγα λεπτά αργότερα ο Γκουαρντιόλα πήγε να μιλήσει με Βέλγο, αλλά ο 32χρονος ήταν ακόμα ξεκάθαρα απογοητευμένος για την αλλαγή.

Ξέσπασε ο Κλοπ για την απόφαση του Όλιβερ: «Όποιος βλέπει ποδόσφαιρο, ξέρει πως ήταν πέναλτι»
PREMIER LEAGUE

22:49 - 10.03.2024

Ξέσπασε ο Κλοπ για την απόφαση του Όλιβερ: «Όποιος βλέπει ποδόσφαιρο, ξέρει πως ήταν πέναλτι»

Ο Γιούργκεν Κλοπ ξέσπασε στη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση του ντέρμπι ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Σίτι, με αφορμή το πέναλτι που δε δόθηκε στους «κόκκινους» στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων.

«Έχει την ευκαιρία στο επόμενο παιχνίδι να αποδείξει ότι έκαναν λάθος. Χρειαζόμασταν έναν παίκτη που να κρατάει την μπάλα. Δεν έχει να κάνει με το πρέσινγκ. Ο Κόβασιτς είναι πολύ καλός σε αυτό. Ήμασταν ευχαριστημένοι με τον Κέβιν. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Είμαστε μια χαρά», ανέφερε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, αναφορικά με την αντίδραση που είχε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε.