Μοιρασιά στο «Άνφιλντ» μεταξύ Λίβερπουλ και Σίτι και όλα ανοικτά για το πρωτάθλημα

Μοιρασιά στο «Άνφιλντ» μεταξύ Λίβερπουλ και Σίτι και όλα ανοικτά για το πρωτάθλημα

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:45 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 20:00 - 10.03.2024

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι έφεραν ισοπαλία 1-1 στο ντέρμπι τίτλου της 28ης αγωνιστικής στην Premier League, με αποτέλεσμα να αφήσουν την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα την Άρσεναλ.

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι έφεραν ισοπαλία 1-1 στο ντέρμπι τίτλου της 28ης αγωνιστικής στην Premier League, με αποτέλεσμα να αφήσουν την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα την Άρσεναλ.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά και μόλις στο 3ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα, Ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε ωραία ατομική ενέργεια, η μπάλα ήρθε στον Χούλιαν Άλβαρες, αλλά το σουτ σταμάτησε στον Κέλεχερ.

Πέντε λεπτά μετά, οι πολίτες απείλησαν ξανά. Ο Άλβαρες πήρε τη πάσα του Χάαλαντ, εκείνος την μοίρασε στον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος σήκωσε την μπάλα που πέρασε ξυστά από την εστία του Κέλεχερ.

Ωστόσο στο 13ο λεπτό οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ. Ο Φαν Ντάικ έδωσε στον Μπράντλεϊ, ο νεαρός μπήκε περιοχή, έκανε το παράλληλο γύρισμα, αλλά ο Νούνιες δεν έβαλε την προβολή και χτύπησε και στο δοκάρι.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 23' με τον Τζον Στόουνς. Μετά από την εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Ντε Μπρόινε, ο Άγγλος ποδοσφαιριστής πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με ωραίο πλασέ εξ επαφής έκανε το 1-0 για τη Σίτι.

Οι «κόκκινοι» έφτασαν κοντά το γκολ στο 31ο λεπτό όταν ο Έλιοτ έκανε το γέμισμα, βρήκε τον Σόμποσζλαϊ μέσα στη περιοχή, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ.

Ενώ στο 42' ο Λουίς Ντίας επιχείρησε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε για λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του ΄Εντερσον. Κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 0-1.

Στο 47ο λεπτό η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κέρδισε πέναλτι. Ο Ακέ έκανε ένα κάκιστο γύρισμα στον Έντερσον, εκείνος ανέτρεψε τον Νούνιες που πήρε την μπάλα και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ΜακΆλιστερ, όπου και ευστόχησε για το 1-1 της Λίβερπουλ.

Οι κόκκινοι σπατάλησαν μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν την ανατροπή. Ο Σαλάχ έδωσε στον Ντίας, ο Κολομβιανός βγήκε στο τετ-α-τετ με τον Ορτέγκα, αλλά το πλασέ του ήταν κάκιστο και έφυγε άουτ.

Η Σίτι κόντρα στη ροή του αγώνα έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο ματς. Μετά από σέντρα του Ακέ, ο Κέλεχερ βγήκε με τις γροθιές, να διώξει η μπάλα κόντραρε στον Φόντεν, η οποία κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είχε μεγάλη ευκαιρία για να αποδράσει με το διπλό. Στο 89ο λεπτό ο Ντοκού έκανε ωραία προσπάθεια, μπήκε περιοχή, αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι για δεύτερη φορά στο ματς. Κάπως έτσι παρέμεινε το 1-1 μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 28ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (29ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ