Ξέσπασε ο Κλοπ για την απόφαση του Όλιβερ: «Όποιος βλέπει ποδόσφαιρο, ξέρει πως ήταν πέναλτι»

Γιούργκεν Κλοπ

i

PrtScr

Ξέσπασε ο Κλοπ για την απόφαση του Όλιβερ: «Όποιος βλέπει ποδόσφαιρο, ξέρει πως ήταν πέναλτι»

Πάνος Κορομηλάς 22:49 - 10.03.2024

Ο Γιούργκεν Κλοπ ξέσπασε στη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση του ντέρμπι ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Σίτι, με αφορμή το πέναλτι που δε δόθηκε στους «κόκκινους» στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων.

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι έδωσαν μια εντυπωσιακή ποδοσφαιρική παράσταση στο «Αnfield», που ολοκληρώθηκε ισόπαλη με 1-1. Το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει δίκαιο, μιας και οι δύο ομάδες είχαν κλασσικές ευκαιρίες να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Ο Στόουνς έδωσε προβάδισμα στους «πολίτες» στο 23ο λεπτό και ο Μακ Άλιστερ ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο δεύτερο μέρος, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Οι «κόκκινοι» ωστόσο, έχουν έντονα παράπονα από τη διαιτησία του Μάικλ Όλιβερ και κυρίως για τη φάση στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ντοκού χτύπησε με προβολή τον σκόρερ της Λίβερπουλ μέσα στην περιοχή. Η φάση ελέγχθηκε από τοι VAR και δε δόθηκε κάποια παράβαση, με συνέπεια οι παίκτες και ο πάγκος να ξεσπάσει σε έντονες διαμαρτυρίες.

Έντονο ήταν και το ξέσπασμα του Γιούργκεν Κλοπ στη συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη του αγώνα, ο οποίος δε δίστασε να μιλήσει με σκληρά λόγια, αφήνοντας αιχμές για τη διαιτησία του Όλιβερ:

«Είναι μια περίπτωση που σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου είναι 100% φάουλ και κίτρινη κάρτα. Ο μόνος λόγος που μπορεί να βρει τη μπάλα είναι επειδή το πόδι του βρίσκεται εκεί. Και μετά λένε βρήκε τη μπάλα. Αλλά αν η μπάλα δεν ήταν εκεί, τον σκοτώνει. Θα δεις ανθρώπους όπως ο Μάικ Ντιν και θα βρουν κάτι για να το δικαιολογήσουν.

Για όλους τους ανθρώπους που βλέπουν ποδόσφαιρο είναι πέναλτι. Αν έχεις αντίθεση άποψη, δεν είσαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Για όλους εκείνους που βλέπουν ποδόσφαιρο είναι πέναλτι, αλλά κάποιος θα μου εξηγήσει γιατί δεν είναι» δήλωσε αρχικά για να συμπληρώσει:

Νομίζω ότι όλοι εδώ πέρα θεωρούν ότι αν δινόταν πέναλτι, δεν θα ήταν σκάνδαλο. Τον χτυπάει στο στήθος, ναι έχει βρει πρώτα τη μπάλα. Κάνει όμως αυτό τη διαφορά σε οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου όταν το πόδι σου είναι τόσο ψηλά; Γιατί το VAR θεωρεί ότι δεν είναι ξεκάθαρο; Δεν είμαι ιδιαίτερα θυμωμένος, είναι απλά η κατάσταση έτσι».