Κλάτενμπεργκ: «Επρεπε να είχε δοθεί πέναλτι στη Λίβερπουλ, το VAR δεν βοηθάει τους διαιτητές»

Κλάτενμπεργκ: «Επρεπε να είχε δοθεί πέναλτι στη Λίβερπουλ, το VAR δεν βοηθάει τους διαιτητές»

Κώστας Τόπας 10:46 - 11.03.2024

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ πήρε θέση για την επίμαχη φάση στο ντέρμπι μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, στο οποίο οι «Reds» ζήτησαν πέναλτι στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης.

Ο πρώην διαιτητής της Premier League, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, παραδέχθηκε ότι η Λίβερπουλ θα έπρεπε να είχε πάρει πέναλτι στα τελευταία λεπτά του ισόπαλου (1-1) ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Σίτι. Η Λίβερπουλ εξοργίστηκε μετά την πτώση του Αλέξις Μακ Άλιστερ μέσα στη μεγάλη περιοχή στο 98ο λεπτό. Ο Αργεντινός φάνηκε να δέχεται κλωτσιά στο στήθος από τον Τζέρεμι Ντόκου, ο οποίος πήρε μέρος της μπάλας αλλά βρήκε και τον Μακ Άλιστερ.

Ο διαιτητής Μάικλ Όλιβερ απέρριψε τις εκκλήσεις και ο διαιτητής του VAR Στιούαρτ Άτγουελ δεν ανέτρεψε την απόφαση για ένα ξεκάθαρο και προφανές λάθος. Ο Γιούργκεν Κλοπ ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του ντέρμπι με αφορμή το πέναλτι που δε δόθηκε στους «Reds» στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων.

Τώρα, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος διορίστηκε σύμβουλος διαιτητών στη Νότιγχαμ Φόρεστ τον περασμένο μήνα, πήρε θέση για την επίμαχη φάση. Ο 48χρονος επιμένει ότι οι «Reds» ήταν άτυχοι που δεν τους δόθηκε πέναλτι και πλήττει το VAR και τους διαιτητές που δεν εντόπισαν το λάθος.

Μιλώντας στη στήλη του στην Daily Mail, ο Κλάτενμπεργκ είπε: «Η Λίβερπουλ θα έπρεπε να είχε επιβληθεί καθυστερημένο πέναλτι εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά αυτό είναι το πρόβλημα στην Premier League αυτή τη στιγμή – οι διαιτητές κάνουν λάθη στους αγώνες και δεν βοηθιούνται από τους VAR ».

Και πρόσθεσε: «Έξω από την περιοχή, αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα ένα ελεύθερο λάκτισμα. Ανεξάρτητα από το μέγεθος του αγώνα και το γεγονός ότι έγινε στο 98ο λεπτό, αυτό ήταν ένα περιστατικό άξιο πέναλτι», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο Κλάτενμπεργκ τόνισε επίσης την απογοήτευση που παρά το γεγονός ότι ο Όλιβερ δεν έδωσε το πέναλτι, ο Άτγουελ δεν πρότεινε καν στον διαιτητή να κοιτάξει το μόνιτορ του στο γήπεδο. Και συνέχισε λέγοντας: «Εδώ έγκειται η απογοήτευση – έχουμε δει παρόμοια περιστατικά αυτό το Σαββατοκύριακο, όπου ο Στόκλεϊ Παρκ έπρεπε να είχε πει στους συναδέλφους τους με το σκεπτικό ότι είχαν χάσει ένα πέναλτι ή μια κόκκινη κάρτα, αλλά δεν το έκαναν».