Η «κατάρα» που ο Γκουαρντιόλα θέλει να ξορκίσει (vid)
i

©PrtScr

Η «κατάρα» που ο Γκουαρντιόλα θέλει να ξορκίσει (vid)

Στέλιος Βαρδάκης 14:56 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:17 - 10.03.2024

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι μας έχουν χαρίσει σπουδαίες παραστάσεις τα τελευταία χρόνια. Πολύ κακή παράδοση στο Άνφιλντ για τους «σίτιζενς» που έχουν να κερδίσουν από το 2003 με κόσμο στο θρυλικό γήπεδο της Λίβερπουλ. Είχαν κερδίσει με το εντυπωσιακό 4-1 το 2021, αλλά εκείνο το ματς είχε γίνει χωρίς κόσμο λόγω Covid-19.

Η Λίβερπουλ φιλοξενεί την Μάντσεστερ Σίτι (10.03 17:45) με τις δύο ομάδες να έχουν αμφότερες στόχο τη νίκη με την οποία θα προσπεράσουν την Άρσεναλ και να βρεθούν στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League.

Οι «κανονιέριδες» πήραν αγχωτική νίκη κόντρα στην Μπρέντφορντ με σκορ 2-1 και ανέβηκαν στη 1η θέση της βαθμολογίας έχοντας 64 βαθμούς και ένα ματς παραπάνω. Ακολουθεί η Λίβερπουλ με 63 και η Μάντσεστερ Σίτι με 62.

Το ματς στο «Άνφιλντ» ίσως και να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την κούρσα του πρωταθλήματος καθώς ο νικητής αποκτάει βαθμολογικό προβάδισμα και γίνεται φαβορί.

Η προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων στο Άνφιλντ μόνο χαμόγελα μπορούν να φέρουν στους «Ρεντς», εν αντιθέση με τους «πολίτες» που δεν έχουν και την καλύτερη δυνατή παράδοση.

Κλοπ vs Γκουαρντιόλα: Το τελευταίο «μπρα ντε φερ» μιας εμβληματικής αντιπαλότητας στην Premier League (vid)
PREMIER LEAGUE

09:06 - 10.03.2024

Κλοπ vs Γκουαρντιόλα: Το τελευταίο «μπρα ντε φερ» μιας εμβληματικής αντιπαλότητας στην Premier League (vid)

Το ντέρμπι της Κυριακής (10/03, 17:45) μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι είναι πιθανότατα η τελευταία φορά που ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα αναμετρηθούν σε αγώνα της Premier League.

Συγκεκριμένα, μετρούν μόλις 4 νίκες τα τελευταία 71 χρόνια! Μάλιστα, η Σίτι έχει να κερδίσει μέσα στο Άνφιλντ όταν αυτό είναι γεμάτο από το... 2003.

Σε εκείνο το ματς είχε κερδίσει με 2-1 με δύο γκολ του Ανελκά ενώ για τη Λίβερπουλ είχε σκοράρει ο Μπάρος.

Βέβαια, οι «σίτιζενς» έχουν πάρει άλλη μία νίκη πιο πρόσφατα στον Άνφιλντ και μάλιστα με το εμφατικό 4-1 το 2021. Η ιδιαιτερότητα όμως εκείνου του αγώνα είναι ότι είχε γίνει χωρίς κόσμο λόγω των κανονισμών που υπήρχαν εκείνη την σεζόν για τον Covid-19, που δεν επέτρεπαν σε φιλάθλους να παρακολουθήσουν από κοντά τα ματς.

Δύο φορές είχε σκοράρει ο Γκουντογκάν για τη Σίτι, ενώ από μία οι Στέρλινγκ και Φόντεν. Από πλευράς των «Κόκκινων» είχε βρει δίχτυα ο Σαλάχ από το σημείο του πέναλτι.

Αυτή ήταν και η μοναδική φορά που ο Πεπ Γκουαρντιόλα έφυγε νικητής από το Άνφιλντ. Συνολικά, ο Καταλανός κόουτς έχει επισκεφθεί 8 φορές το γήπεδο της Λίβερπουλ και μετράει 5 ήττες, 2 ισοπαλίες και μόλις μία νίκη.

Όσον αφορά τη συνολική προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων, έχουν αναμετρηθεί 225 φορές με τη Λίβερπουλ να χαμογελά σε 108 περιπτώσεις, τη Σίτι σε 60, ενώ 57 ματς έχουν λήξει ισόπαλα.