Νιούνιες vs Χάαλαντ: Ο Ουρουγουανός της Λίβερπουλ κοντράρει στα ίσα τον «Cyborg» της Σίτι (vid)

Ντάργουιν Νιούνιες & Έρλινγκ Χάαλαντ

Νιούνιες vs Χάαλαντ: Ο Ουρουγουανός της Λίβερπουλ κοντράρει στα ίσα τον «Cyborg» της Σίτι (vid)

Κώστας Τόπας 12:31 - 10.03.2024

Ντάργουιν Νιούνιες και Έρλινγκ Χάαλαντ θα ηγηθούν των ομάδων τους στην κορυφή της επίθεσης στο σπουδαίο ντέρμπι μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Και οι δύο επιθετικοί έφτασαν στα βορειοδυτικά της Αγγλίας, για πολλά χρήματα το καλοκαίρι του 2022, αλλά ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν αυτός που είχε την καλύτερη σεζόν, σκοράροντας 52 γκολ σε μια σεζόν που έσπασε ρεκόρ, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε το τρεμπλ. Από την άλλη, ο Ντάργουιν Νιούνιες πέτυχε 15 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά το υπέροχο γκολ του εναντίον της Σπάρτα Πράγας την Πέμπτη σημαίνει ότι έχει ήδη ξεπεράσει αυτόν τον αριθμό στη δεύτερη σεζόν του.

Όμως, στο μεγάλο ντέρμπι μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ» την Κυριακή (10/03, 17:45), ποιος βρίσκεται στην κορυφή όσον αφορά τα στατιστικά;

Τα στατιστικά συγκρίθηκαν μέσω του «Comparison Matrix» της Opta και υπήρξε ένας ξεκάθαρος νικητής συνολικά. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ έχει παίξει τρία παιχνίδια περισσότερα από τον Χάαλαντ στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν λόγω της απουσίας του Νορβηγού λόγω τραυματισμού.

Όμως ο Χάαλαντ έχει καλύτερη αναλογία γκολ ανά παιχνίδι και προηγείται επίσης όσον αφορά το ποσοστό ευστοχίας (24,32%) και την ακρίβεια των σουτ (58,11% ανά 90 λεπτά). Ο Χάαλαντ πρωτοστατεί με βασικές μετρήσεις, όπως η ακρίβεια πάσας, η επιτυχία στην εναέρια μονομαχία, καθώς και λιγότερες περιπτώσεις απώλειας της μπάλας και οφσάιντ. Από την πλευρά του, ο Νιούνιες διαφέρει στο γεγονός ότι είναι πρώτος στις συνολικές πάσες ανά 90 λεπτά, στις συνολικές πινελιές στην αντίπαλη περιοχή και στα γκολ που προσφέρουν νίκες στην ομάδα του.

Ο Χάαλαντ έχει 18 γκολ στην Premier League μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν, οκτώ περισσότερα από όσα έχει πετύχει ο Νιούνιες για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ. Ο Ουρουγουανός έχει δείξει την ποιότητά του αλλά εξακολουθεί να υπάρχει η αίσθηση ότι δεν είναι αρκετά συνεπής. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ, Μάικλ Όουεν, πιστεύει ότι ο Νιούνιες μπορεί να φτάσει στο επίπεδο του Χάαλαντ.

«The Last Dance»: Το ανατριχιαστικό βίντεο της Premier League για το Λίβερπουλ - Σίτι
PREMIER LEAGUE

10:59 - 10.03.2024

«The Last Dance»: Το ανατριχιαστικό βίντεο της Premier League για το Λίβερπουλ - Σίτι

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι ή αλλιώς Γιούρκγεν Κλοπ εναντίον Πεπ Γκουαρντιόλα αναμετρώνται σήμερα για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα, με την Premier League να ανεβάζει ένα ανατριχιαστικό βίντεο στα social media με πρωταγωνιστές τους δύο προπονητές και τίτλο «The Last Dance».

Μιλώντας στο TNT Sports, είπε: «Θα είχες... μαύρο στο πρόσωπό σου αν προσπαθήσεις να προβλέψεις κάτι μαζί του. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε. Θα μπορούσε να είναι ένας Χάαλαντ ή ένας [Χάρι] Κέιν όσον αφορά τους αριθμούς, αν πάρει το παιχνίδι του στη σωστή σειρά. Αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να είναι απογοητευμένος σε ορισμένες στιγμές, αλλά δεν μπορείς να είσαι χωρίς αυτόν. Κάνει τόσα πολλά καλά πράγματα που πρέπει να συνεχίσεις να τον παίζεις και να τα βάζεις στα ίσια».