Ο Σαλάχ επέστρεψε για να γίνει ξανά ο εφιάλτης της Σίτι (vids)

Μοχάμεντ Σαλάχ

i

©Photo by John Powell/Liverpool FC via Getty Images/Ideal Images

Ο Σαλάχ επέστρεψε για να γίνει ξανά ο εφιάλτης της Σίτι (vids)

Κώστας Τόπας 13:44 - 10.03.2024

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ξέρει κι έχει τον τρόπο για να πληγώνει τον Πεπ Γκουαρντιόλα και τους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι στα μεταξύ τους ντέρμπι.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ είναι το «καυτό» όνομα της Λίβερπουλ. Ο Αφρικανός είναι η μεγάλη αμφιβολία στην ενδεκάδα του Γιούργκεν Κλοπ ενόψει του μεγάλου αγώνα της σεζόν στην Premier League, απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο «Φαραώ» φτάνει στο σπουδαίο παιχνίδι που θα μπορούσε να σημαδέψει το μέλλον του πρωταθλήματος.

Ο 31χρονος Αιγύπτιος διεθνής μεσοεπιθετικός μόλις και μετά βίας έχει αγωνιστικό ρυθμό μετά από τη μυϊκή ενόχληση που τον εμπόδισε να έχει αρκετά παιχνίδια στα πόδια του με τους «Reds» από τότε που ανάρρωσε από τον τραυματισμό που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει νωρίς το Κύπελλο Αφρικής.

Αφού έπαιξε ημίχρονο με την Μπρέντφορντ, με γκολ και ασίστ, τραυματίστηκε ξανά. Μια πάθηση που τον έκανε να χάσει τον τελικό του Carabao Cup κόντρα στην Τσέλσι. Μόλις την περασμένη Πέμπτη στο Europa League ο Σαλάχ εθεάθη να χαμογελά ξανά μαζί με τους συμπαίκτες του, καθώς έπαιξε περίπου 20 λεπτά για να πάρει περισσότερο χρόνο, ενόψει του σπουδαίου παιχνιδιού απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Σαλάχ έχει τη Μάντσεστερ Σίτι ως ένα από τα αγαπημένα του «θύματα». Ο Αιγύπτιος είχε πάντα υπέροχες εμφανίσεις κόντρα στους Πολίτες. Ο απολογισμός του; 11 γκολ και έξι ασίστ στα 20 ματς που έχει τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει σκοράρει περισσότερες φορές (12). Σε επίπεδο Premier League έχει πετύχει επτά γκολ εναντίον των Πολιτών και έχει... σπείρει συνεχή φόβο στην άμυνα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Και ακόμη περισσότερο όταν το Άνφιλντ είναι το σκηνικό της αναμέτρησης. Στον πρώτο γύρο (1-1), ο Σαλάχ έλαμψε με ασίστ στον Αλεξάντερ-Άρνολντ.

Στο Champions League έχουν αναμετρηθεί δύο φορές (προημιτελικοί 2017-2018) και τις δύο φορές ο εξτρέμ της Λίβερπουλ έλαμψε. Το βέβαιο είναι ότι ο Γκουαρντιόλα θα εφησυχάσει αν ο Σαλάχ δεν πάρει φανέλα βασικού από τον Κλοπ.