Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι: «Μάχη γιγάντων» στο Anfield με το βλέμμα στον τίτλο
i

©printscreen

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι: «Μάχη γιγάντων» στο Anfield με το βλέμμα στον τίτλο

Δημήτρης Χούπης 10:28 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:35 - 10.03.2024

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι έρχονται αντιμέτωπες στο Anfield σε ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή. Ενώ την ίδια ώρα θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και το last dance της «μάχης» Γιούργκεν Κλοπ με τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι θα δώσουν ακόμα μια επική «μάχη» στο Anfield, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει και τον πρωταθλητή στην Αγγλία. Τις δύο ομάδες τις χωρίζει μόλις ένας βαθμός, αφού οι «κόκκινοι» βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 63 βαθμούς, ενώ από την άλλη η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι ακριβώς κάτω από τη Λίβερπουλ. Πρώτη είναι η Άρσεναλ που έχει ένα ματς περισσότερο, καθώς χθες (9/3) επικράτησε της Μπρέντφορντ και ανέβηκε στην κορυφή.

Παράλληλα αυτό θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και το last dance του Κλοπ με τον Γκουαρδιόλα, αφού ο Γερμανός στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από τους «κόκκινους».

Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ λοιπόν έρχεται από την... αγχωτική νίκη επί της Νότιγχαμ στο City Ground με 1-0 χάρη στο γκολ του Ντάργουιν Νούνιες στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ενώ την ίδια ώρα πριν από δύο εβδομάδες κατέκτησε το Carabao Cup επί της Τσέλσι.

Ο Γιούργκεν Κλοπ ωστόσο έχει αρκετές απουσίες για τον μεγάλο αγώνα. Συγκεκριμένα, οι απόντες είναι οχτώ, από τους οποίους οι πέντε έχουν τραβήξει... γερό κουπί φέτος. Την ίδια ώρα ο Κονατέ είναι αμφίβολος αφού αποκόμισε έναν τραυματισμό στο παιχνίδι με τη Σπάρτα Πράγας την προηγούμενη Πέμπτη, στο οποίο η Λίβερπουλ νίκησε με 5-1.

Στα θετικά για τους «κόκκινους» έχουν επιστρέψει Νούνιες, Σόμποσλαϊ και Σαλάχ, με τους πρώτους δύο να πετυχαίνουν γκολ στον αγώνα με την τσέχικη ομάδα.

Από την άλλη ο Καταλανός έχει όλους του τους σταρ υγιείς, εκτός από δύο περιπτώσεις. Ντοκού και Ματέους Νούνιες είναι τραυματίες, κάτι που κάνουν η συμμετοχή τους αμφίβολη. Οι «πολίτες» έρχονται από ένα τρομερό σερί 20 αγώνων χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις, μετρώντας δύο μόλις ισοπαλίες.

Τελευταία ήττα ήταν στις 6 Δεκεμβρίου όταν είχε ηττηθεί με 0-1 από την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ για την Premier League.

Κλοπ vs Γκουαρντιόλα: Το τελευταίο «μπρα ντε φερ» μιας εμβληματικής αντιπαλότητας στην Premier League (vid)
PREMIER LEAGUE

09:06 - 10.03.2024

Κλοπ vs Γκουαρντιόλα: Το τελευταίο «μπρα ντε φερ» μιας εμβληματικής αντιπαλότητας στην Premier League (vid)

Το ντέρμπι της Κυριακής (10/03, 17:45) μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι είναι πιθανότατα η τελευταία φορά που ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα αναμετρηθούν σε αγώνα της Premier League.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σιτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Άκε, Ρόδρι, Μπερνάρντο, Φόντεν, Ντε Μπρόινε, Άλβαρες, Χάαλαντ.

Λίβερπουλ: Κέλεχερ, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Μπράντλεϊ, Ρόμπερτσον, Έντο, ΜακΆλιστερ, Σόμποσλαϊ, Νούνιες, Σαλάχ, Ντίας.