Το σχέδιο της Μάντσεστερ Σίτι για την αντιμετώπιση της εχθρικής υποδοχής της Λίβερπουλ πριν το ντέρμπι στο «Άνφιλντ»

Το σχέδιο της Μάντσεστερ Σίτι για την αντιμετώπιση της εχθρικής υποδοχής της Λίβερπουλ πριν το ντέρμπι στο «Άνφιλντ»

Κώστας Τόπας 09:32 - 08.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:35 - 08.03.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει καταστρώσει ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσει μια εχθρική υποδοχή στο Άνφιλντ ενόψει του αγώνα της με τη Λίβερπουλ την Κυριακή (10/03, 17:45).

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ θα αναμετρηθούν στο Άνφιλντ την Κυριακή (10/03, 17:45), στο αναμφισβήτητα μεγαλύτερο ματς της σεζόν της Premier League. Οι δύο σύλλογοι βρίκονται σε μια στενή κούρσα για τον τίτλο - με την Άρσεναλ για παρέα - με τη Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή έναν βαθμό μπροστά από τη Σίτι και δύο πάνω από τους «κανονιέρηδες». Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να της δώσει την καλύτερη ευκαιρία να φύγει από το «Άνφιλντ» με τους τρεις βαθμούς.

Μετά από περιστατικά των τελευταίων ετών, αυτό περιλαμβάνει τον προσεκτικό σχεδιασμό της προετοιμασίας τους πριν από τον αγώνα. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα και η ομάδα του συνήθως ταξιδεύουν εκτός έδρας την προηγούμενη νύχτα και μένουν σε ένα κοντινό ξενοδοχείο. Ωστόσο, σύμφωνα με τη «Mail Online», η Σίτι αποφάσισε να παραμείνει στο Μάντσεστερ το βράδυ του Σαββάτου (09/03) για να αποφύγει τον κίνδυνο πυροτεχνημάτων ή άλλης αναστάτωσης στη μέση της νύχτας έξω από το ξενοδοχείο της.

Η Σίτι θα ταξιδέψει στο Μέρσεϊσαϊντ με πούλμαν την Κυριακή (10/03) το πρωί και είναι πιθανό να έχει ένα γεύμα πριν τον αγώνα σε κοντινό ξενοδοχείο τις ώρες πριν από την έναρξη. Τα περιστατικά τα τελευταία χρόνια πιθανότατα συνέβαλαν στη λήψη αυτής της απόφασης της Σίτι.

Το λεωφορείο της Σίτι υπέστη σοβαρές ζημιές από τους οπαδούς της Λίβερπουλ καθώς έφτασε στο Άνφιλντ πριν από τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League το 2018. Ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη καθώς η ομάδα της Σίτι έφυγε από το Άνφιλντ μετά την ήττα με 0-1 τον Οκτώβριο του 2022, ένα παιχνίδι κατά το οποίο ο Πεπ Γκουαρντιόλα ισχυρίστηκε ότι ένας οπαδός του πέταξε ένα κέρμα εναντίον του.

Πέρυσι, οι οπαδοί της Λίβερπουλ έβαλαν πυροτεχνήματα στη μέση της νύχτας έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενε η ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, αν και οι Μαδριλένοι κέρδισαν με 5-2.