Επίσημο: Το ποδόσφαιρο ξέφυγε – Ποιος είναι αυτός ο Μόισες Καϊσέδο που κόστισε στην Τσέλσι 133 εκατ. ευρώ!

Μόισες Καϊσέδο

i

©ChelseaFC

Επίσημο: Το ποδόσφαιρο ξέφυγε – Ποιος είναι αυτός ο Μόισες Καϊσέδο που κόστισε στην Τσέλσι 133 εκατ. ευρώ!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:12 - 14.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:55 - 14.08.2023

Μετά το «ναυάγιο» με τη Λίβερπουλ, ο Μόισες Καϊσέδο έφτασε σε οριστική συμφωνία με την Τσέλσι για μία μεταγραφή η οποία θα αποτελέσει ρεκόρ στα χρονικά του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Μετά την οριστική συμφωνία ανάμεσα σε Τσέλσι και Μπράιτον, το σίριαλ της μεταγραφής Καϊσέδο έλαβε τέλος!

Λίγες ώρες μετά τη λήξη του ντέρμπι ανάμεσα σε Τσέλσι και Λίβερπουλ στην πρεμιέρα της Premier League (1-1), ακολούθησαν και τα... ευχάριστα για τους «μπλε». Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο έγκριτος δημοσιογράφος Φαμπρίτσιο Ρομάνο, ο Μόισες Καϊσέδο θα αποτελέσει την επόμενη μεταγραφική «βόμβα» της Τσέλσι και θα βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο μέχρι το 2031, με προοπτική επέκτασης για ακόμη έναν χρόνο!

Ο νεαρός μέσος θα κοστίσει στην ομάδα του Λονδίνου 133 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο ασφαλώς αποτελεί ρεκόρ στα χρονικά του αγγλικού ποδοσφαίρου. Μέσα στις επόμενες ώρες, ο σούπερ σταρ με καταγωγή από το Εκουαδόρ θα ταξιδέψει στο Δυτικό Λονδίνο με σκοπό να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

Σε ότι αφορά το χρονικό της μεταγραφής, το «φλερτ» ανάμεσα σε Τσέλσι και Καϊσέδο υπήρχε από τα τέλη της περασμένης σεζόν, ωστόσο η κρούση της Λίβερπουλ πήγε να χαλάσει τα σχέδια των Λονδρέζων. Εν τέλει, ο ισχυρός άνδρας των «μπλε» Τοντ Μπόελι, αποφάσισε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Μπράιτον, παραχωρώντας και γενναίο ποσοστό μεταπώλησης και η μεταγραφή-ρεκόρ θα ολοκληρωθεί κι επίσημα άμεσα.

Το «who is who» του Καϊσέδο

Ο Μόισες Καϊσέδο γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 2001 στον Άγιο Δομίνικο, αποτελώντας το νεότερο από τα δέκα παιδιά της οικογένειας. Τα πρώτα του βήματα στο άθλημα τα έκανε στις τοπικές ομάδες της Δομινικανής χώρας, ενώ ο πρώτος που ανακάλυψε το αστείρευτό του ταλέντο, ήταν ο προπονητής Ιβάν Γκουέρα

Όπως φαίνεται, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Τσέλσι χρωστάει πολλά σε αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος τον βοήθησε να αποκτήσει τις πρώτες του ποδοσφαιρικές εμπειρίες.

Όσον αφορά στην επαγγελματική του καριέρα, ο Καϊσέδο βρίσκεται στην Μπράιτον από τον Φεβρουάριο του 2021, όταν και αποκτήθηκε με πέντε εκατομμύρια ευρώ από την Ιντεπετιέντε. Την αμέσως επόμενη σεζόν ο 21χρονος μέσος είχε δοθεί δανεικός για ένα εξάμηνο στη βελγική Μπέρσοτ. Τελικά επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2022 και έπειτα δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Επίσης κατάφερε να καθιερωθεί στην Εθνική του ομάδα και βρέθηκε κανονικά στα γήπεδα του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Με τη φανέλα της Μπράιτον μέτρησε συνολικά 53 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό δύο γκολ και τρεις ασίστ.

Η «σφήνα» της Λίβερπουλ, το deal και το... ναυάγιο

Πριν μερικές μέρες, τα ΜΜΕ του εξωτερικού έκαναν λόγο για οριστική συμφωνία ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μπράιτον, σε ότι αφορά τη μεταγραφή του Καϊσέδο. Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Μάρτιο ο 21χρονος μέσος είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους «γλάρους» μέχρι το καλοκαίρι του 2027. Με τη λήξη της περασμένης σεζόν ωστόσο, Λίβερπουλ και Τσέλσι έδειξαν το ενδιαφέρον τους με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί μία μεταγραφική «μάχη». 

Όλα έδειχναν πως η ομάδα του Λονδίνου θα έπεφτε «θύμα κλοπής» την τελευταία στιγμή από τη Λίβερπουλ, καθώς το ρεπορτάζ ανέφερε πως η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έβγαλε από τα ταμεία της ένα ποσό κοντά στα 115 εκατομμύρια ευρώ, με το deal να είναι προ των πυλών. Ωστόσο στη συνέχεια τα δεδομένα άλλαξαν. Η Τσέλσι έδωσε τι δική της απάντηση με μία πρόταση-μαμούθ και βγήκε η απόλυτη νικήτρια, κάνοντας δικό της τον 21χρονο σούπερ σταρ.

Ο Ντε Τζέρμπι ξέχασε ήδη τον Καϊσέδο
PREMIER LEAGUE

00:20 - 12.08.2023

Ο Ντε Τζέρμπι ξέχασε ήδη τον Καϊσέδο

Το σίριαλ του Καϊσέδο φαίνεται να φτάνει στο τέλος του με τον παίκτη να οδεύει αυτή τη στιγμή στην Τσέλσι έχοντας απορρίψει τη Λίβερπουλ παρά την καλύτερη προσφορά των «Ρεντς», με τον προπονητή της Μπράιτον να τον έχει ήδη ξεγράψει.

Πλέον, ο Μόισες Καϊσέδο είναι έτοιμος να φορέσει τα «μπλε» και να αποτελέσει μέρος σε αυτό το ρόστερ της νέας Τσέλσι του Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

To tweet του Ρομάνο που δείχνει την «εκτόξευση» του Καϊσέδο

Τον Δεκέμβριο του 2020, ο έγκριτος δημοσιογράφος Φαμπρίτσιο Ρομάνο είχε αναφέρει πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξετάζει την περίπτωση του πιτσιρικά τότε, Μόισες Καϊσέδο. Μάλιστα, το σχετικό tweet έκανε λόγο για άμεση επαφή ανάμεσα στον σύλλογο της Αγγλίας και τους ατζέντηδες του Καϊσέδο, με τον μέσο από το Εκουαδόρ να κοστολογείται εκείνο το χρονικό διάστημα πέντε εκατ. ευρώ.

Ένα ποσό δηλαδή που δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με αυτό που πουλήθηκε από την Μπράιτον. Η «εκτόξευση» του 21χρονου ποδοσφαιριστή είναι δεδομένη σε όλα τα επίπεδα και πλέον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μπορεί να... τραβάει τα μαλλιά της, καθώς δεν ολοκλήρωσε αισίως τη μεταγραφή πριν από τρία χρόνια!