Ο Μανκόσου σούταρε από το... σπίτι του και πέτυχε αδιανόητο γκολ (vid)

Το απίθανο γκολ του Μανκόσου

i

© ss/twitter

Ο Μανκόσου σούταρε από το... σπίτι του και πέτυχε αδιανόητο γκολ (vid)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:51 - 06.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:52 - 06.05.2023

Ο Μάρκο Μανκόσου πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ της χρονιάς στην αναμέτρηση της Κάλιαρι με την Περούτζια, καθώς σούταρε πίσω από το κέντρο κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Κάλιαρι αντιμετώπισε εκτός έδρας την Περούτζια κι επικράτησε εύκολα (0-5), στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής της Serie B. Σε μία αναμέτρηση όπου τα πάντα είχαν κριθεί από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη, ο Μάρκο Μανκόσου πέτυχε το γκολ της ζωής του με σουτ πίσω από το κέντρο.

Συγκεκριμένα, στο 45ο λεπτό ο Ιταλός είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα εκτός εστίας κι επιχείρησε ένα αδιανόητο σουτ πίσω από την γραμμή του κέντρου, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3. Το συγκεκριμένο γκολ είναι από τις φάσεις που δεν βλέπουμε συχνά. Πολλοί ποδοσφαιριστές το έχουν δοκιμάσει, όμως έχουν αποτύχει.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Κάλιαρι πέτυχε ακόμη δύο γκολ και πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη (0-5) στο πρωτάθλημα. Πλέον βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 54 πόντους και θα διεκδικήσει την επιστροφή της στα σαλόνια του ιταλικού πρωταθλήματος μέσω των μπαράζ.

Εκτός από το απίθανο γκολ που έγινε viral, η αναμέτρηση της Περούτζια με την Κάλιαρι είχε και ελληνικό ενδιαφέρον. Πιο αναλυτικά, το τέταρτο γκολ των φιλοξενούμενων το πέτυχε ο Χρήστος Κουρφαλίδης στο 49ο λεπτό, με ένα δυνατό σουτ. Τη φετινή σεζόν ο 20χρονος μέσος μετράει 26 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό τρία γκολ και τρεις ασίστ.

Πέρσι τον Μάρτιο, ο Γκουστάβο Πογέτ είχε κάνει την έκπληξη και τον είχε συμπεριλάβει στην αποστολή για τα φιλικά παιχνίδια απέναντι σε Ρουμανία (25/3) και Μαυροβούνιο (28/3). Ο Ουρουγουανός τεχνικός έστειλε πρόσκληση ενσωμάτωσης στον 20χρονο κεντρικό μέσο (1.78), ο οποίος μόλις πριν από τρεις μήνες κατέγραψε την παρθενική συμμετοχή του με την πρώτη ομάδα της Κάλιαρι.