Καλύτερος λεγεωνάριος ο Πάλμα- «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Άρη»
i

Πάλμα/©Twitter

Καλύτερος λεγεωνάριος ο Πάλμα- «Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον Άρη»

Αλέξης Σαββόπουλος 12:15 - 11.02.2023 / Ανανεώθηκε: 12:26 - 11.02.2023

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Άρη κέρδισε την ψηφοφορία που διοργάνωσε η Diario Diez και μίλησε στους συμπατριώτες του για αυτό, τον Άρη και την εμπειρία του με τον Χάμες Ροντρίγκες.

Ο Λούις Πάλμα συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους συμπατριώτες του και να κερδίζει βραβεία. Αυτή τη φορά αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης από τις Ονδούρες που αγωνίζεται στο εξωτερικό και το πέτυχε με την παρουσία του στον Άρη όπως ανέφερε η «Diario Diez» που μοίρασε βραβεία σε μια όμορφη τελετή. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του Άρη συγκέντρωσε το 47% των ψήφων του κόσμου.

Με αφορμή την βράβευσή του ως καλύτερος λεγεωνάριος ο Πάλμα παραχώρησε και μια μεγάλη συνέντευξη στην «diario diez» στην οποία ανέφερε ότι απέχει ήδη κατά 90% από την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους, μίλησε για το τι ελπίζει για το άμεσο μέλλον του, αποκάλυψε την κουβέντα που είχε πριν επιστρέψει ο Έντουιν Ροντρίγκες στην Ονδούρα και εξομολογήθηκε τη μεγάλη εμπειρία που είχε με έναν πρωταθλητή Champions League.

Αναλυτικά όσα είπε στους συμπατριώτες του:

Πώς κατάφερες να προσαρμοστείς τόσο γρήγορα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο;

Μου πήρε λίγο, περισσότερο από ένα μήνα, αλλά βρήκα καλούς ανθρώπους εδώ, συναδέλφους που μιλούν ισπανικά και με βοήθησαν να ταιριάξω καλύτερα με την ομάδα. Μετά από λίγο καιρό έπαιρνα λεπτά και είχα αυτοπεποίθηση λόγω της ευκαιρίας που μου έδιναν, όλα αυτά με βοηθούσαν σε μια καλύτερη προσαρμογή».

Είναι αυτή η καλύτερη σεζόν της καριέρας σου;

«Ναι, πέρυσι έφτασα στα μέσα της σεζόν, έβαλα δύο γκολ και μερικές ασίστ, αυτή τη φορά έκανα την preseason και με αυτό προετοιμάστηκα για όλες τις διοργανώσεις που ήρθαν στο δρόμο μας. Προς το παρόν είναι μια από τις εποχές που δεν θα ξεχάσω».

Ποια πιστεύεις ότι είναι τα δυνατά σημεία για την επιτυχία σου;

«Νομίζω ότι ήταν η επιμονή και η πειθαρχία που είχα αρκετά, η αλήθεια είναι ότι με ανέβασε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είμαι και άνθρωπος με πολλή αυτοκριτική, μετά τα παιχνίδια βλέπω τις φάσεις και υπογραμμίζω αυτό που θεωρώ ότι δεν είναι καλό».

Ένας τραυματισμός έκοψε τη μεγάλη στιγμή που ζούσατε με τον Άρη, πώς νιώθεις αυτή τη στιγμή;

«Σωστά, το έχω συζητήσει με πολλούς ανθρώπους ότι τα πήγα πολύ καλά με την ομάδα, αλλά ο τραυματισμός με σταμάτησε. Τώρα αναρρώνω και ας ελπίσουμε στον Θεό ότι την Κυριακή θα μπορέσω να παίξω ξανά».

Έπεσες σαν γάντι στην ομάδα σου, προφανώς όλα ήταν ευτυχία;

«Τα πάω πολύ καλά με όλους τους συναδέλφους μου. Είμαι ένας χαρισματικός άνθρωπος που χαίρομαι, μου αρέσει να μεταφέρω καλά πράγματα στους ανθρώπους. Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον σύλλογο».

Είσαι εσύ που δίνεις ρυθμό στα αποδυτήρια και στα ταξίδια;

«Είμαι ο DJ, αυτός που παίζει μουσική παντού».

Νέος ορίζοντας έχει γίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο για την Ονδούρα. Τι σκέφτεσαι για αυτό?

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό, δεν μου αρέσει να μιλάω, πολλοί λένε ότι δεν είναι μεγάλη υπόθεση ή παρόμοια σχόλια, αλλά το να έρχονται παίκτες της ελίτ να παίξουν εδώ, είναι γιατί τραβάει την προσοχή.

Στην περίπτωσή σου, έχεις ήδη συναναστραφεί με παίκτες της ποιότητας του Μαρσέλο ή του Τζέιμς Ροντρίγκες, πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

«Είναι παίκτες με τους οποίους μεγάλωσα παρακολουθώντας τους στην τηλεόραση και κατακτώντας το Champions League και κοίτα τώρα με σημάδεψαν ή τους έχω σημαδέψει. Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μια μέρα θα μπορούσα να παίξω απέναντί τους».

Είχες προσωπική εμπειρία με κάποιον από τους δυο;

«Παίξαμε τρία σερί παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και στην προτελευταία άλλαξα φανέλα με τον Τζέιμς Ροντρίγκες. Τον ρώτησα, να αλλάξουμε φανέλα; και είπε ναι, κοίτα δεν είμαι πολύ 17 και ένιωσα πολύ χαρούμενος. Ελπίζω να κάνω το ίδιο με τον Μαρσέλο».