Τερζής: «Γνωρίζω το μέγεθος της ευθύνης»
i

Τερζής/©intime

Τερζής: «Γνωρίζω το μέγεθος της ευθύνης»

Αλέξης Σαββόπουλος 02:05 - 11.02.2023 / Ανανεώθηκε: 02:06 - 11.02.2023

Οι πρώτες δηλώσεις του αντικαταστάτη του Πάρντιου στον πάγκο του Άρη εν όψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Ο Απόστολος Τερζής που για έκτη φορά αναλαμβάνει να οδηγήσει τον Άρη ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν μίλησε στη NOVA για το ερχόμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης (12/2) αλλά και την μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει.

Αρχικά για τους λόγους των τελευταίων αρνητικών αποτελεσμάτων τόνισε: «Ίσως να μην ήμασταν συγκεντρωμένοι στα τελευταία παιχνίδια, είχαμε και πολλούς τραυματισμούς σε ένα διάστημα που τα παιχνίδια ήταν Κυριακή-Τετάρτη και πολύ απαιτητικά με συνέπεια να λιγοστέψουν οι επιλογές. Αυτό που θέλουμε να αλλάξουμε είναι η συγκέντρωση και όσον αφορά τους τραυματισμούς έχουν επιστρέψει τα περισσότερα παιδιά. Κάναμε μια κουβέντα με τα παιδιά και τον Πρόεδρο μέσα στα αποδυτήρια, έχουμε καταλάβει όλοι την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα και πλέον είναι απαίτηση όλων να το γυρίσουμε. Δεν μπορεί ο Άρης να βρίσκεται στην 6η θέση και εκτός κυπέλλου, ενώ ξεκινήσαμε με πολλά όνειρα. Έχουμε 15 παιχνίδια να γυρίσουμε την κατάσταση και να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλότερα γίνεται».

Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει την Κυριακή η ομάδα του είπε: «Αυτή την εβδομάδα δουλέψαμε πολύ καλά. Θα πρέπει να πετύχουμε γκολ, να ήμαστε πιο εύστοχοι στις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν και να ήμαστε τέλειοι στο αμυντικό μας κομμάτι».

Για την κακή φετινή επίδοση του Άρη στα ντέρμπι ανέφερε: «Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Το συζητήσαμε ότι πρέπει να αλλάξουμε την αγωνιστική μας συμπεριφορά, το περιμένει και ο κόσμος και νομίζω ότι έφτασε η ώρα να το κάνουμε. Ο αντίπαλός μας είναι μια πολύ καλή ομάδα, έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο γύρο, έχει ένα καλό προπονητή αλλά εμείς έχουμε τους δικούς μας λόγους και περιμένουμε το παιχνίδι για να το αποδείξουμε».

Τέλος για τον εαυτό του και την πρόκληση που αναλαμβάνει ήταν ξεκάθαρος: «Υπάρχει μεγάλη ευθύνη όταν είσαι προπονητής στον Άρη, εκπροσωπείς μια μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο που την αγαπάει και την ακολουθεί παντού. Γνωρίζω το μέγεθος της ευθύνης, Να είναι σίγουροι όλοι ότι θα δουλέψω με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο. Ο στόχος αυτή τη στιγμή είναι η έξοδος στην Ευρώπη όπως το καταφέραμε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι παραπάνω. Η 4η θέση απέχει 12 βαθμούς και είναι πολύ δύσκολο όταν στα πλει-οφ τα παιχνίδια είναι μεταξύ των μεγάλων ομάδων»