Καμία βάση στα σενάρια για συμφωνία Μυστακίδη με Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ - Ποιος είναι ο Έλληνας μεγιστάνας

Ιβάν Σαββίδης

i

© intime

Καμία βάση στα σενάρια για συμφωνία Μυστακίδη με Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ - Ποιος είναι ο Έλληνας μεγιστάνας

Μάνος Τσαλγατίδης 14:55 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:38 - 30.11.2023

Περίεργα δημοσιεύματα που έχουν ως στόχο να προκαλέσουν κακό και τριβές στο εσωτερικό του οργανισμού του ΠΑΟΚ.

Για ακόμα μια φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα ξεπήδησαν δημοσιεύματα που έχουν ως μοναδικό στόχο να μπερδέψουν την κοινή γνώμη και να κάνουν κακό στον οργανισμό ΠΑΟΚ. Πιο συγκεκριμένα, από το πρωί της Πέμπτης (30/11) δηλαδή τη μέρα που ο ΠΑΟΚ παίζει κόντρα στην Άιντραχτ την πρωτιά του ομίλου κυκλοφορεί δημοσίευμα αναφορικά με αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ιστοσελίδες αναφέρουν πως ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε σε συμφωνία με τον επιχειρηματία Τέλη Μυστακίδη, προκειμένου να πουλήσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μάλιστα, σημειώνεται πως το μόνο που απομένει είναι να βρεθεί το σωστό timing, προκειμένου να γίνουν οι ανακοινώσεις.

Σαφώς και η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική, αφού ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να πουλήσει την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, αλλά ούτε και να έχει «συμπαίκτη» εντός αυτής. Δύο τινά υπάρχουν λοιπόν, όπως σχολίαζαν κύκλοι των «ασπρόμαυρων», είτε πρόκειται για κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, πουν έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν αντιδράσεις και να φέρουν αναστάτωση στον οργανισμό ΠΑΟΚ, τη στιγμή που όλα πηγαίνουν εξαιρετικά, ή πρόκειται για ανθρώπους και ιστοσελίδες χωρίς ιδιαίτερη αναγνωσιμότητα, που έτσι μπορούν να πάρουν μερικά κλικς παραπάνω.

Το γεγονός πως ο Μυστακίδης έχει σουίτα στην Τούμπα, αλλά και πως είναι φίλαθλος του Δικεφάλου δεν σημαίνει κάτι παραπάνω προφανώς.

Ο 60χρονος σήμερα επιχειρηματίας που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη έχει επιλέξει να κινείται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι φίλοι τον αποκαλούν «Τέλη», ενώ τα media έσπευσαν να του προσδώσουν το προσωνύμιο «Βασιλιάς του Χαλκού» που παραπέμπει στα… χιλιόμετρα, τα οποία έχει διανύσει στην παγκόσμια αγορά εμπορευμάτων.

Γεννήθηκε το 1962 στη Ρώμη, όπου και εργαζόταν ο πατέρας του ως βιολόγος για τα Ηνωμένα Έθνη, για να μετακομίσει λίγα χρόνια αργότερα στη Βρετανία (εξ ου και η βρετανική υπηκοότητά του), όπου και βρέθηκε να σπουδάζει στο London School of Economics (LSE). Η προσωπικότητά του, σε συνδυασμό με τις γνώσεις του – μιλούσε έξι γλώσσες – τράβηξε την προσοχή στελεχών της Cargill, τα οποία του πρόσφεραν εργασία στον κλάδο των έγχρωμων μετάλλων.

Ο Λουτσέσκου αποθέωσε Ντεσπόντοφ, Μάρκος Αντόνιο κι έστειλε μήνυμα για την πρωτιά κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης
CONFERENCE LEAGUE

22:47 - 29.11.2023

Ο Λουτσέσκου αποθέωσε Ντεσπόντοφ, Μάρκος Αντόνιο κι έστειλε μήνυμα για την πρωτιά κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους Ντεσπόντοφ, Μάρκος Αντόνιο και δεν έκρυψε την πίστη του για θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Αποδεχόμενος την πρόταση, παρέμεινε στην αμερικανική εταιρεία για μία εξαετία, για να μεταπηδήσει – το 1993 – στην Marc Rich & Co. Πρόκειται για την εταιρεία που μετά την εξαγορά της μετονομάστηκε σε Glencore και η οποία έμελε να αποτελέσει σταθμό στην καριέρα του. Χάρη σε αυτήν, άλλωστε, κατάφερε το 2011 και εφόσον είχε προηγηθεί η δημόσια εισαγωγή της στο χρηματιστήριο να καταλάβει μία θέση μεταξύ των δισεκατομμυριούχων ανά τον κόσμο.

«Ο Μυστακίδης παραιτήθηκε από το ρόλο του ως διευθυντής της Glencore στα τέλη του 2018, έχοντας υπηρετήσει στην εταιρεία για περισσότερες από δύο δεκαετίες», επισημαίνει σχετικό δημοσίευμα της «TheNational Herald», κάνοντας έμμεση αναφορά στα γεγονότα του Κονγκό και εν γένει τις αμφιλεγόμενες δραστηριότητες του ιδρυτή της, Μαρκ Ριτς που, όμως, επέτρεψαν στον Αριστοτέλη Μυστακίδη να αναλάβει τον έλεγχο της εταιρείας.