Καραπαπάς σε Κοσμά: «Αν διαφωνείτε να γίνει έλεγχος στην ΕΠΟ, πείτε το!»
i

© Intime

Καραπαπάς σε Κοσμά: «Αν διαφωνείτε να γίνει έλεγχος στην ΕΠΟ, πείτε το!»

Sportal newsroom 18:41 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:50 - 08.09.2023

Ένταση περιλάμβανε η συνεδρίαση της Super League, με τον Κώστα Καραπαπά και τον Γιώργο Κοσμά, με αφορμή τον οικονομικό έλεγχο της ΕΠΟ.

Ένταση υπήρξε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, την Παρασκευή, μέσω του οποίου βγήκε το πρόγραμμα των αγώνων για τον πρώτο γύρο. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η κουβέντα έφτασε στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με την ΑΕΚ να παίρνει θέση αναφορικά με την επιστολή που της έστειλε ο πρώην αρχιδιαιτητής, ο οποίος πλέον έχει συμβουλευτικό ρόλο, που αναφερόταν στις υπηρεσίες που παρείχε.

Αλαφούζος: «Θέλετε να ελέγξουμε τον Κλάτενμπεργκ αλλά τα εκατομμύρια που δίνουμε στην ΕΠΟ όχι»

Ειδικότερα, ο Γιώργος Κοσμάς παρουσίασε τις θέσεις της ΑΕΚ στο ΔΣ., λέγοντας συγκεκριμένα πως: «Ο κ. Κλάτενμπεργκ στο αίτημά μας, να μας παραθέσει τις δραστηριότητες του στο διάστημα που είναι υπάλληλος της Λίγκας, μας έστειλε μια εικονική περιγραφή υπηρεσιών που παρείχε ανά μήνα, η οποία οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν παρείχε καμιά υπηρεσία. Μιλάμε για εμπαιγμό. Μας παρουσιάζει για δραστηριότητα, μη συναντήσεις. Παράδειγμα: Οκτώβρη του 22΄αναφέρει ως υπηρεσία πως συναντήθηκε με εκπροσώπους της Λίγκας, χωρίς να λέει με ποιους, πότε και για πόσο. Κάθε μήνα το ίδιο.

Παραστάθηκε, λέει σε συνάντηση με τον Μπαλτάκο που δεν έγινε τελικά. Αναφέρει ως μόνη δραστηριότητα τον Ιούλιο του 2022, παρουσία του στην κλήρωση του πρωταθλήματος, αλλά τελικά αυτή δεν έγινε! Συνάντησή του τον Ιανουάριο του 2023 με την Τράπεζα Πειραιώς. Όλα αυτά τα αναφέρει ως activities που είχαν να κάνουν με την έμμισθη θέση του στην Λίγκα. Μια ή δύο το πολύ τον μήνα. Και αν... Εμφανίζεται να εισπράττει περίπου 15 χιλιάδες τον μήνα. Αν είναι μισθωτός με δικαίωμα 12 μηνιαίων μισθών, θα έχει και δώρα κι επιδόματα. 

Έχει τόπο εργασίας τα γραφεία της Σούπερ Λίγκας; Ζητήσαμε αν υφίσταται κάτι τέτοιο την πρόσληψη του, όλα τα έγγραφα. Έχει εμφανιστεί να έχει εισπράξει από την Λίγκα ένα υπέρογκο ποσό χωρίς να έχει παράσχει καμιά υπηρεσία. Πρόκειται όμως για σύμβαση έργου κατά πάσα πιθανότητα και δεν δικαιολογεί αυτό τις πληρωμές που λαμβάνει. Είναι πολύ ουσιαστικό θέμα η παροχή εργασίας. 

Αυτά που αναφέρει ο κ. Κλάτενμπεργκ ως εργασία είναι το απόλυτο τίποτα. Αν οι ΠΑΕ είναι ευχαριστημένες με κάποιον που παίρνει 15 χιλιάδες τον μήνα χωρίς να παρέχει υπηρεσίες, εμείς πάμε πάσο. Εκτός αν παράσχει υπηρεσίες που εμείς δεν γνωρίζουμε και ζητάμε να τις μάθουμε».

Αλαφούζος με αιχμές κατά της ΑΕΚ: «Εμείς δεν συμπεριφερόμαστε όπως άλλοι στο παρελθόν - Κορυφαίους διαιτητές κι όχι... Μαυροβούνιους»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:30 - 08.09.2023

Αλαφούζος με αιχμές κατά της ΑΕΚ: «Εμείς δεν συμπεριφερόμαστε όπως άλλοι στο παρελθόν - Κορυφαίους διαιτητές κι όχι... Μαυροβούνιους»

Ο Γιάννης Αλαφούζος αποδέχτηκε το αίτημα της ΑΕΚ για αλλαγή μέρας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, υπενθυμίζοντας την ανάλογη στάση της Ένωσης πέρυσι, ενώ το αίτημα του για διαχειριστικό έλεγχο στην ΕΠΟ έγινε αποδεκτό.

Τότε προέκυψε και η «έκρηξη» του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος ανέφερε συγκεκριμένα ότι: «Θέλετε να ελέγξουμε τον Κλάτενμπεργκ και αν δουλεύει αλλά τα εκατομμύρια που δίνουμε στην ΕΠΟ δε θέλετε να ελέγξουμε που ακριβώς πάνε; Θέλουμε άμεσα να γίνει έλεγχος που πηγαίνουν τα εκατομμύρια των ΠΑΕ». Από μεριάς του ο Γιώργος Κοσμάς επανέλαβε το ερώτημα για τον κ. Κλάτενμπεργκ, με τον Κώστα Καραπαπά να του απαντά ότι: 

«Να βάλουμε τον Ντάσιο να παραφυλάει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει όπως κάνει στην ΕΠΟ και να σας λέει! Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Σας λέμε δίνουμε 20 εκατομμύρια το χρόνο και δε μας λένε που πάνε… Αν διαφωνείτε να γίνει έλεγχος στην ΕΠΟ πείτε το. Όμως δεν έχει σχέση το ένα θέμα με το άλλο…»