Αλαφούζος με αιχμές κατά της ΑΕΚ: «Εμείς δεν συμπεριφερόμαστε όπως άλλοι στο παρελθόν - Κορυφαίους διαιτητές κι όχι... Μαυροβούνιους»

Γιάννης Αλαφούζος

i

Intime

Αλαφούζος με αιχμές κατά της ΑΕΚ: «Εμείς δεν συμπεριφερόμαστε όπως άλλοι στο παρελθόν - Κορυφαίους διαιτητές κι όχι... Μαυροβούνιους»

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:30 - 08.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:58 - 08.09.2023

Ο Γιάννης Αλαφούζος αποδέχτηκε το αίτημα της ΑΕΚ για αλλαγή μέρας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, υπενθυμίζοντας την ανάλογη στάση της Ένωσης πέρυσι, ενώ το αίτημα του για διαχειριστικό έλεγχο στην ΕΠΟ έγινε αποδεκτό.

Η ΑΕΚ ζήτησε τη μετάθεση του αθηναϊκού ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κατά μία ημέρα, από την Κυριακή 24/9, για τη Δευτέρα 25/9. Επειδή η Ένωση θα επιστρέψει από την Αγγλία, όπου την Πέμπτη θα αγωνιστεί με τη Μπράιτον στο Europa League και το ταξίδι της επιστροφής είναι μακρινό.

Εκ μέρους του Τριφυλλιού, στη σημερινή συνεδρίαση της Super League, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος. Ο οποίος συναίνεσε στο αίτημα της ΑΕΚ, δείχνοντας τη δική του οπτική γωνία για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Δεχόμαστε τη μετάθεση του παιχνιδιού, γιατί διευκολύνει μία ελληνική ομάδα να πάει καλά στην Ευρώπη. Εμείς θέλουμε να πάνε καλά όλες οι ομάδες στην Ευρώπη και δεν θα συμπεριφερθούμε όπως άλλοι αντίπαλοι μας στο πρόσφατο παρελθόν» ανέφερε ο Αλαφούζος, συναινώντας στη μετάθεση, αλλά αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές προς τη διοίκηση της ΑΕΚ. 

Επειδή πέρυσι στην προτελευταία αγωνιστική των Play Off, όταν ο Παναθηναϊκός χτυπήθηκε από επιδημία κορωνοϊού και ζήτησε μεταθέση του ματς με τον Ολυμπιακό, τότε η ΑΕΚ δεν τήρησε το Fair Play και πίεσε για την άμεση διεξαγωγή του ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. 

Η τύχη Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στους ευρωπαϊκούς θεσμούς σύμφωνα με χιουμοριστικό λογαριασμό στο Instagram (vids)
EUROPA LEAGUE

18:40 - 07.09.2023

Η τύχη Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στους ευρωπαϊκούς θεσμούς σύμφωνα με χιουμοριστικό λογαριασμό στο Instagram (vids)

Σε σκηνές από... καρτούν, σειρές και ταινίες μετέτρεψε μία σελίδα στο Instagram τους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αναφορά έγινε και στις ελληνικές ομάδες, με τα βίντεο να προκαλούν ασταμάτητο γέλιο.

Πρακτικά, ο Αλαφούζος με τη συμπεριφορά του, ανέδειξε τη διαφορετική νοοτροπία που επικρατεί μεταξύ των δύο μεγάλων της Αθήνας. Με τους «πράσινους» να προτάσσουν το γενικό συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου και να μην παρακινούνται από το δικό τους όφελος.

Η συζήτηση στη συνεδρίαση του ΔΣ της Super League περιστράφηκε γύρω από τους διαιτητές που θα σφυρίξουν στα επικείμενα ντέρμπι. Διαπιστώθηκε σύμπνοια για τον ορισμό ξένων διαιτητών, όμως ο Αλαφούζος παρενέβη και έθεσε μία προϋπόθεση.

«Δεχόμαστε για διαιτητες από μεγάλα πρωταθλήματα και όχι... Μαυροβούνιους» τόνισε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Αναφερόμενος στον Νταμπάνοβιτς, ο οποίος είχε ευνοήσει εξόφθαλμα την ΑΕΚ στην πρεμιέρα των περσινών Play Off και αλλοίωσε τη βαθμολογία και την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Δεδομένο είναι ότι φέτος ο Αλαφούζος δεν πρόκειται να δεχτεί ανάλογες μεθοδεύσεις και δεν θα τηρήσει το ίδιο διακριτική στάση με την περσινή σεζόν. Κάτι που φάνηκε από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΝΠΣ Βόλο.

Επίσης, από την ΑΕΚ τέθηκε θέμα διαχειριστικού ελέγχου της Super League με αφορμή τον Κλάτενμπεργκ. Εκεί παρενέβη, ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος τόνισε πως το πραγματικό πρόβλημα για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι η ΕΠΟ και εκεί επιβάλλεται να επικεντρωθεί ο Συνεταιρισμός.

«Αυτή τη στιγμή το θέμα είναι η ΕΠΟ και εκεί θα πρέπει να γίνει διαχειριστικός έλεγχος» επέμεινε ο Αλαφούζος, με τις υπόλοιπες ομάδες να συμφωνούν εν τέλει με τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.