Ο Καρβάλιο αποθέωσε Ιωαννίδη: «Είναι ευκολότερο να αγωνίζεσαι όταν απουσιάζει»

Ο Καρβάλιο αποθέωσε Ιωαννίδη: «Είναι ευκολότερο να αγωνίζεσαι όταν απουσιάζει»

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:06 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:09 - 04.04.2024

Ο Ζοάο Καρβάλιο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην A Bola μίλησε με κολακευτικά σχόλια για την αξία του Φώτη Ιωαννίδη.

Ο Ζοάο Καρβάλιο γνωρίζει καλά τον Φώτη Ιωαννίδη, καθώς η Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον έχει βάλει στο στόχαστρό της για την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.

Με αφορμή το ενδιαφέρον της πορτογαλικής ομάδας, η A Bola ζήτησε την άποψη του παίκτη του Ολυμπιακού για τον Ιωαννίδη. Συγκεκριμένα ο Καρβάλιο χαρακτήρισε τον Έλληνα επιθετικό ως έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ τόνισε πως είναι ευκολότερο να αγωνίζεσαι όταν εκείνος απουσιάζει.

«Αυτό που μπορώ να πω για εκείνον (Ιωαννίδη) είναι πως πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του ελληνικού πρωταθλήματος.

Παίξαμε εναντίον του Παναθηναϊκού όταν αγωνίστηκε, αλλά και χωρίς αυτόν και η διαφορά ήταν ξεκάθαρη. Είναι πολύ ευκολότερο να παίξεις χωρίς αυτόν. Η ομάδα του δυσκολεύεται όταν απουσιάζει», τόνισε αρχικά ο Καρβάλιο

Στη συνέχεια ο παίκτης του Ολυμπιακού έκανε μια σύγκριση του Φώτη Ιωαννίδη με τον Σουηδό φορ της Σπόρτινγκ, Βίκτορ Γκιόκερες, λέγοντας: «Η ποιότητα του Γκιόκερες γίνεται αντιληπτή σε όλους. Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει ίδιες ικανότητες σωματικά. Μπορώ να πω πως είναι ίδιοι, παρότι βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο. Είναι όμως ίδιοι στον τρόπο που αγωνίζονται, αλλά και σε αυτό που τους αρέσει να κάνουν».

Τέλος, ο Καρβάλιο αναφέρθηκε και για τη σεζόν του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (είναι δανεικός στον Ολυμπιακό από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας), δηλώνοντας: «Είναι ποιοτικός παίκτης. Τώρα έχει προβλήματα στην πλάτη, έχει έναν τραυματισμό που ήταν δύσκολο να ξεπεραστεί, αλλά μας έχει ήδη βοηθήσει πολύ και είναι ένας παίκτης στον οποίο η Σπόρτινγκ μπορεί να βασιστεί για την επόμενη χρονιά».

Πηγή: A Bola