Η εμφάνιση του Κασεμίρο αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος αμυντικός μέσος στον κόσμο (vids)
i

Ο Κασεμίρο πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του/©Photo by Matthew Ashton - AMA/Getty Images/Ideal Images

Η εμφάνιση του Κασεμίρο αποδεικνύει ότι εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος αμυντικός μέσος στον κόσμο (vids)

Κώστας Τόπας 12:08 - 28.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:11 - 28.12.2022

Ο Κασεμίρο τα έκανε όλα για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ, θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό τον εαυτό του όταν αγωνιζόταν με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Με μία λέξη η εμφάνιση του Κασεμίρο στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Εξαιρετική. Ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε στο βασικό σχήμα των «κόκκινων διαβόλων» με τον Έρικ Τεν Χαγκ να τον τοποθετεί στα χαφ πλάι στον Κρίστιαν Έρικσεν. Αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι, «κατάπιε» πολλά χιλιόμετρα και θύμισε στους οπαδούς της Γιουνάιτεντ το βασικό λόγο που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Εως τώρα δίνει αυτό που έλειπε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μιας και πρόκειται για ποδοσφαιριστή που με την εμπειρία του μπορεί να δέσει τις γραμμές της ομάδας του και να δώσει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του και κυριαρχία στη μεσαία γραμμή. Αυτό κατάφερε γι' ακόμη μία φορά στον τελευταίο αγώνα της ομάδας του, απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Υπόκλιση για την εξαίσια εμφάνισή του

Η εντυπωσιακή του εμφάνιση αποτυπώνεται κι από τα παρακάτω στατιστικά. Τελείωσε την αναμέτρηση, έχοντας 71% στις μονομαχίες που έδωσε, 104 επαφές με την μπάλα, 100% κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, πέντε πετυχημένα τάκλιν, 13 πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, δημιούργησε τρεις ευκαιρίες, ενώ είχε 84% ευστοχία στις πάσες! Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η ασίστ που μοίρασε στον συμπατριώτη του Φρεντ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Ολα αυτά σε 90 λεπτά αγώνα...

Η εμφάνισή του του προκάλεσε αίσθηση στους οπαδούς του «Ολντ Τράφορντ» αλλά και στον Τύπο, μιας και του απένεμαν θετικό πρόσημο στην απόδοσή του (9 από τη Sun, 8 από την Manchester Evening News). «Άλλη μια ωραία παράσταση», έγραψαν στην τοπική εφημερίδα.

Ο Ρίο Φέρντιναντ συνόψισε τα συναισθήματα των οπαδών της Γιουνάιτεντ γράφοντας στο Twitter: «Αγαπήστε αυτόν τον τύπο...», με τον Κασεμίρο να του απαντάει «Σε ευχαριστώ πολύ, θρύλε. Είναι τιμή μου».

Ένας οπαδός της Γιουνάιτεντ ανέφερε στο Twitter: «Ξεχάστε τον Ρόντρι, τον Παρτέι ή τον Καντέ, ο Κασεμίρο εξακολουθεί να είναι το καλύτερο CDM στον κόσμο και αυτό δεν είναι καν για συζήτηση».

Όταν η Γιουνάιτεντ τον απέκτησε το καλοκαίρι, πολλοί οπαδοί θεώρησαν ότι ήταν σπατάλη χρημάτων λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του και αμφισβήτησαν το γεγονός ότι ο Κασεμίρο μπορεί να προσαρμοστεί στην Premier League. Υπενθυμίζεται ότι οι διοικούντες την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τον εντάξουν στο δυναμικό του συλλόγου, μιας και δαπάνησαν 85 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος μέσος απέδειξε ότι δεν έχει πρόβλημα με τον ρυθμό του αγγλικού ποδοσφαίρου, δείχνοντας ότι είναι σε τρομερή φόρμα, παραμένοντας ο καλύτερος στον κόσμο στη θέση του.

Έκανε λάθος η Ρεάλ Μαδρίτης που πούλησε τον Κασεμίρο;

Βλέποντας τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του, οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται πως είναι δυσαρεστημένοι με την πώληση του Βραζιλιάνου μέσου, ο οποίος είναι ακόμα 30 ετών. Οι «μερένγχες» επέτρεψαν στον Κασεμίρο να αποχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι, διότι θεώρησαν πως με τους Φεντερίκο Βαλβέρδε, Εντουάρντο Καμαβίνγκα και Αουρέλιεν Τσουαμένι που έχουν στις τάξεις τους, είναι «γεμάτοι» στον άξονα. Αλλά η αντικατάσταση ενός παίκτη με την ποιότητα, τη νοοτροπία και τις ηγετικές ικανότητες του Κασεμίρο δεν είναι απλή...

Ηγέτης πάνω απ' όλα και όλους

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήξερε ότι είχε στο δυναμικό της έναν ηγέτη, ο οποίος ακύρωσε ένα οικογενειακό ταξίδι στη Disney World μετά την ήττα της ομάδας του με 7-3 από την Ατλέτικο Μαδρίτης στην προετοιμασία της σεζόν. Ο Βραζιλιάνος αποφάσισε ότι «απλώς δεν μπορούσε να διασκεδάσει και να φωτογραφηθεί με τον Μίκυ Μάους ενώ ο σύλλογος δεχόταν τόση κριτική, μετά από μία τόσο βαριά ήττα», σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Telegraph».

«Είδα την ομάδα μου να χάνει 7-3 στην προετοιμασία από την Ατλέτικο Μαδρίτης και είχα αποφασίσει ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω τις διακοπές μου και να πάω στη Disney World. Είπα λοιπόν στην κόρη μου ότι "ο μπαμπάς έχει πρόβλημα στη δουλειά και πρέπει να ακυρώσω τις διακοπές". Αυτός είναι ο λόγος που επέστρεψα νωρίτερα από το αναμενόμενο», εξήγησε στη ραδιοφωνική εκπομπή Onda Cero τον Φεβρουάριο του 2020.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Κασεμίρο απέδειξε το πόσο επαγγελματίας είναι βάζοντας τον σύλλογο πάνω, από την οικογένειά του...