Ο Ράσφορντ οδηγεί τη Γιουνάιτεντ στην τετράδα, 3-0 τη Νότιγχαμ Φόρεστ
i

Οι πανηγυρισμοί Μαρσιάλ-Ράσφορντ / © Premier League

Ο Ράσφορντ οδηγεί τη Γιουνάιτεντ στην τετράδα, 3-0 τη Νότιγχαμ Φόρεστ

Sportal newsroom 23:54 - 27.12.2022 / Ανανεώθηκε: 00:21 - 28.12.2022

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίσε μια άνετη νίκη επί της Νότιγχαμ Φόρεστ με σκορ 3-0 και μείωσε στον βαθμό τη διαφορά από την τετράδα. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Μάρκους Ράσφορντ με ένα γκολ και μία ασίστ.

Επέστρεψε ορεξάτη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν... πάρτι στο «Όλντ Τράφορντ» κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ και έφτασαν σε μια άνετη επικράτηση με σκορ 3-0, έχοντας σε φοβερή βραδιά τον Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε μία ασίστ.

Έτσι, η ομάδα του Τεν Χαγκ έφτασε τους 29 βαθμούς και πλησίασε στον πόντο από την 4η Τότεναμ, από την οποία μάλιστα έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο. Από την άλλη, η Νότιγχαμ παρέμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι, δείχνοντας τις προθέσεις τους από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μάλιστα, μόλις στο 6ο λεπτό η πρώτη τελική της ομάδας του Τεν Χαγκ σταμάτησε στο δοκάρι μετά από σουτ του Μαλάσια.

Η πίεση ήταν ασφυκτική και φαινόταν πως θα ερχόταν η στιγμή, που οι φιλοξενούμενοι θα «λύγιζαν». Αυτό έγινε στο 19', όταν Έρικσεν εκτέλεσε έξυπνα ένα κόρνερ από τα δεξιά σε μια δουλεμένη κομπίνα και ο Ράσφορντ με ένα δυαντό σουτ έκανε το 1-0.

Μόλις τρία λεπτά μετά το πρώτο τέρμα, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο, με τον Ράσφορντ να μοιράζει στον Μαρσιάλ και τον Γάλλο να «εκτελεί» τον Χένεσι για το 2-0. Η ομάδα του Στιβ κούπερ στην προσπάθεια της να βγάλει αντίδραση βρήκε δίχτυα στο 43' με τον Γέιτς, αλλά το γκολ ακυρώθηκε έπειτα από χρήση VAR λόγω οφσάιντ.

Στην επανάληψη η Νότιγχαμ Φόρεστ έψαξε το γκολ που θα την επανέφερε στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, αλλά παρότι δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, δεν το βρήκε ποτέ. Αντιθέτως, δέχτηκε και ένα τρίτο γκολ, όταν ο Κασεμίρο συνεργάστηκε με τον Φρεντ και οι τελευταίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σο, Βαράν(77' Μαγκουάιρ),Μαλασία, Βαν Μπισάκα, Έρικσεν(77' Φρέντ), Κασεμίρο, Μπρούνο Φερνάντες, Μαρσιαλ(65' Γκαρνάτσο), Ράσφορντ(86' Eλάνγκα), Άντονι(65' Φαν Ντε Μπεκ)

Νότιγχαμ Φόρεστ: Χένεσι, Οριέ(74' Γουίλιαμς), Μπολί, Ρέναν(62' Τόφολο), Γουόραλ, Φρέουλερ, Λίνγκαρντ(53' Ομπράιαν), Μανγκαλά(63' Ντένις) Γιατές, Τζόνσον, Αμβονγκί