Οργή του Λουτσέσκου για Ρωσία: «Είναι τρομοκρατία, θάνατος και πόνος»

Οργή του Λουτσέσκου για Ρωσία: «Είναι τρομοκρατία, θάνατος και πόνος»

Κώστας Τσιακλής 08:49 - 16.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:53 - 16.11.2023

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου με δηλώσεις του σε ρωσική εφημερίδα, επιτέθηκε στη χώρα για τον πόλεμο.

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου έχει την Ουκρανία δεύτερο σπίτι.

Εργάστηκε 15 χρόνια εκεί. Τα 12 τα πέρασε στη Σαχτάρ και ακόμα τρία δούλεψε στη μεγάλη της αντίπαλο, τη Ντιναμό Κιέβου. Ο πατέρας του τεχνικού του ΠΑΟΚ Ράζβαν Λουτσέσκου, εργάστηκε επίσης σε Ιταλία (Ίντερ, Μπρέσια, Ρετζιάνα, Πίζα), Τουρκία (Γαλατασαράι, Μπεσίκτας) και φυσικά στην πατρίδα του, στη Ντινάμο και τη Ραπίντ Βουκουρεστίου.

Πέρασε όμως κι από τον πάγκο μίας ρώσικης ομάδας. Συγκεκριμένα, ήταν στον πάγκο της Ζενίτ την περίοδο 2016-17. Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος επισήμανε ότι δεν σκοπεύει ν’ αφήσει το ποδόσφαιρο.

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, λοιπόν, μίλησε στη ρωσική αθλητική εφημερίδα «Sport-Express», εξαιτίας και του αποχαιρετισμού του στη Ντινάμο Κιέβου κι εξαπέλυσε επίθεση στη Ρωσία. Αναλυτικά όσα είπε: «Θέλω να πω για άλλη μια φορά ότι δεν θα επιστρέψω ποτέ ξανά για δουλειά στη Ρωσία. Έπειτα απ’ αυτό που είδα με τα μάτια μου στην Ουκρανία, αυτό αποκλείεται.

Η Ρωσία είναι τρομοκρατία, θάνατος και πόνος. Αυτή η χώρα μου έχει αφαιρέσει το δεύτερο σπίτι, το Ντόνετσκ και ήθελε να πάρει το τρίτο, το Κίεβο. Να με θυμάστε ως έναν άνθρωπο που αγαπά την Ουκρανία. Τελείωσε η καριέρα μου; Είναι ψέμα. Μόλις έφυγα από τη Ντινάμο Κιέβου, αλλά δεν φεύγω από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν».

Για τη ρωσική εισβολή συμπλήρωσε: «Εργάστηκα στο Κίεβο και είδα με τα μάτια μου όλες τις φρικαλεότητες του πολέμου που έφερε η Ρωσία. Δεν έφυγα από την ομάδα, εκπαίδευσα τους παίκτες σε συνθήκες συναγερμού και βοήθησα να αποχωρήσουν με ασφάλεια οι οικογένειές τους. Το κύριο όνειρό μου τώρα είναι η ειρήνη και η ηρεμία στην Ουκρανία. Είναι η ασφάλεια για τους Ουκρανούς, γεμάτα γήπεδα και ευημερία γι’ αυτή την υπέροχη χώρα».