Αγώνας στην Ουκρανία διήρκησε πέντε ώρες λόγω συναγερμών για βομβαρδισμούς

Ντνίπρο - Ολεξάνδρεια

Αγώνας στην Ουκρανία διήρκησε πέντε ώρες λόγω συναγερμών για βομβαρδισμούς

Κώστας Τόπας 09:19 - 08.11.2023

Ένας αγώνας μεταξύ δύο ουκρανικών ομάδων διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες, ρεκόρ που προκλήθηκε από πολλαπλές διακοπές για ειδοποιήσεις αεροπορικής επίθεσης.

Οι ιδιαιτερότητες του ποδοσφαίρου σε περιόδους πολέμου. Ένας αγώνας μεταξύ δύο ουκρανικών ομάδων διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες το απόγευμα της Δευτέρας (06/11), ένα εθνικό ρεκόρ που προκλήθηκε από πολλαπλές διακοπές για ειδοποιήσεις αεροπορικών επιδρομών στη χώρα που μάχεται κατά της εισβολής από τη Ρωσία.

Η σέντρα ήταν προγραμματισμένη για τις 17:00, αλλά οι παίκτες της Ντνίπρο-1 και της Ολεξάνδρειας κατάφεραν να φτάσουν τελικά στα αποδυτήρια τους λίγο πριν τις 22:00, μετά από σχεδόν 280 λεπτά, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο tweet της πρώτης ομάδας.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη αναμέτρηση «στην ιστορία του ουκρανικού πρωταθλήματος», ανέφερε ο ιστότοπος sport.ua. Αυτό έλαβε χώρα στο Ντνίπρο, μια μεγάλη πόλη στο κεντροανατολικό τμήμα που δεν έχει γλιτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022. Το Πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας είχε διακοπεί στην αρχή του πολέμου, αλλά έκτοτε άρχισε ξανά τους αγώνες του. Ωστόσο, οι αναμετρήσεις που διεξάγονται χωρίς θεατές για λόγους ασφαλείας, πρέπει να διακοπούν σε περίπτωση αεροπορικού συναγερμού.

Και αυτές οι σειρήνες, ένας συνηθισμένος πλέον ήχος για μεγάλο αριθμό Ουκρανών, ακούστηκαν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου αγώνα ο οποίος «θα μπορούσε ακόμα να τελειώσει», εξήγησε η Ουκρανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (UAF) στον ιστότοπό του. Ορισμένες ειδοποιήσεις παρέμειναν σε ισχύ για περισσότερο από μία ώρα, σύμφωνα με το sport.ua. Η ομάδα της Ντνίπρο κέρδισε τελικά με 1-0.

Η σύγκρουση είχε καταστροφικές επιπτώσεις στους ουκρανικούς συλλόγους. Κάποιοι δεν μπορούν πλέον να παίξουν στη γενέτειρά τους, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο, άλλοι είδαν το γήπεδό τους να χτυπιέται από βόμβες. Η Σαχτάρ Ντόνετσκ, για παράδειγμα, θα δώσει τους ευρωπαϊκούς της αγώνες τη φετινή σεζόν στο Αμβούργο της Γερμανίας, αφού φιλοξενήθηκε για ένα διάστημα στη Βαρσοβία. Οι παίκτες έχουν χάσει επίσης αγαπημένα πρόσωπα. Τον Σεπτέμβριο, ο αδερφός του Ντμίτρο Ρίζνικ, τερματοφύλακα της Σαχτάρ Ντόνετσκ, πέθανε μετά από έκρηξη σε νάρκη.