Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου παραιτήθηκε κι ανακοίνωσε το τέλος της προπονητικής του καριέρας

Μιρτσέα Λουτσέσκου

i

© Intime

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου παραιτήθηκε κι ανακοίνωσε το τέλος της προπονητικής του καριέρας

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 10:23 - 04.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:41 - 04.11.2023

Ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου έριξε τίτλους τέλους στην καριέρα του.

Η ήττα της Ντιναμό Κιέβου από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στο «Clasico» της Ουκρανίας (0-1) οδήγησε τον Μιρτσέα Λουτσέσκου σε μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της καριέρας του. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του προπονητή του ΠΑΟΚ πήρε την απόφαση να αποχωρήσει και να υποβάλλει την παραίτησή του από τον ουκρανικό σύλλογο έπειτα από 3,5 χρόνια. 

Όπως γνωστοποίησε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του ντέρμπι, η παραίτηση από τον πάγκο της Ντιναμό έφερε παράλληλα και τους τίτλους τέλους όσον αφορά στην τεράστια προπονητική διαδρομή του.

Ο 78χρονος τεχνικός ανακοίνωσε πως αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι στην πολυετή του καριέρα του ως προπονητής.

«Σήμερα δεν θα ήθελα να μιλήσω για το παιχνίδι. Θέλω να πω ότι έδωσα 15 χρόνια της ζωής μου στο ουκρανικό ποδόσφαιρο. Και για αυτό αποφάσισα να κλείσω την καριέρα μου. Το ματς κόντρα στην Σαχτάρ ήταν το τελευταίο μου στους πάγκους, χαιρέτησα τους παίκτες μου, χαιρέτησα και τους παίκτες της Σαχτάρ. Ελπίζω ότι ένα κομμάτι του εαυτού μου θα παραμείνει στην Ουκρανία», δήλωσε μεταξύ άλλων μεταξύ άλλων ο 78χρονος προπονητής.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πατέρας του Ράζβαν Λουτσέσκου έχει κατακτήσει 34 τρόπαια στην του καριέρα, με αποτέλεσμα να αποτελεί τον τρίτο πιο πετυχημένο προπονητή όσον αφορά σε αριθμό κερδισμένων τίτλων. Στις πρώτες δύο θέσεις της λίστας βρίσκονται οι Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (49) και Πεπ Γκουαρδιόλα (35).