Ο Μέσι έκλεισε για πάντα το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ευρώπη: «Τελείωσε, δεν επιστρέφω»

Λιονέλ Μέσι

i

PRtScr

Ο Μέσι έκλεισε για πάντα το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ευρώπη: «Τελείωσε, δεν επιστρέφω»

Κώστας Τόπας 08:47 - 04.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 04.11.2023

Ο Λιονέλ Μέσι κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν θα επέστρεφε στην Ευρώπη, με τον Αργεντινό Παγκόσμιο πρωταθλητή να ξεκαθαρίζει πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Ο Λιονέλ Μέσι κέρδισε την όγδοη Χρυσή Μπάλα στην καριέρα του μετά από μια λαμπρή εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022, στην οποία ήταν αρχηγός της χώρας του στον τίτλο και ψηφίστηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης. Το συγκεκριμένο βραβείο, ο «Pulga» το κατέκτησε με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, στη βαθμολογία, Έρλινγκ Χάαλαντ και τον τρίτο Κιλιάν Εμπαπέ.

Αφού πρώτα μίλησε για την ιστορική κόντρα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Παγκόσμιος πρωταθλητής, μιλώντας στην «Equipe» αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο επιστροφή του στην Ευρώπη. Οπως τόνισε, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει με τον Μέσι να ξεκαθαρίζει πως ο κύκλος του στη γηραιά Ήπειρο έχει κλείσει οριστικά.

«Ο κύκλος μου στην Ευρώπη έχει κλείσει. Ευχαριστώ τον Θεό για την καριέρα μου και που κατέκτησα όσα ονειρευόμουν. Τώρα βρίσκομαι στο MLS και δεν πιστεύω ότι θα γυρίσω στην Ευρώπη. Φυσικά και θα μου λείψουν το Champions League και η La Liga, αλλά πήρα ό,τι μπορούσα από αυτά και δεν στεναχωριέμαι», ανάφερε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια μίλησε για όσα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι με την Μπαρτσελόνα.

«Η ιδέα μου ήταν να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα, να αγωνιστώ ξανά εκεί και να αποσυρθώ ως ποδοσφαιριστής της, αλλά δεν ήταν εφικτό και έτσι ήρθαμε στο Μαϊάμι. Είχα πολλές προτάσεις και από την Ευρώπη και από τη Σαουδική Αραβία αλλά επέλεξα την Ίντερ Μαϊάμι και νιώθουμε πολύ άνετα οικογενειακώς».

Οσο για το αν αγωνιστεί στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Μέσι δήλωσε: «Βάσει της ηλικίας που θα έχω τότε μοιάζει πολύ δύσκολο, αλλά θα το δούμε...».