Το πρώτο γκολ του Μέσι στο Champions League ήταν σαν σήμερα κόντρα στον Παναθηναϊκό (vid)

Το πρώτο γκολ του Μέσι στο Champions League ήταν σαν σήμερα κόντρα στον Παναθηναϊκό (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 21:11 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:13 - 02.11.2023

Ο Λιονέλ Μέσι πριν από 18 χρόνια πέτυχε το πρώτο γκολ στο Champions League και ήταν εναντίον του Παναθηναϊκού.

Ο «Βασιλιάς» Λιονέλ Μέσι κατέκτησε την περασμένη Δευτέρα την όγδοη χρυσή μπάλα στην καριέρα του.

Ο Αργεντινός παγκόσμιος πρωταθλητής έχει γράψει ιστορία με τους τίτλους που έχει κατακτήσει, σε προσωπικό, συλλογικό κι εθνικό επίπεδο. Έχει ματώσει τα δίχτυα 821 φορές. 

Στο Champions League σημείωσε περισσότερα από 120 γκολ. Πότε ήταν το πρώτο; Σαν σήμερα πριν από 18 χρόνια. Ακριβώς στα μισά χρόνια της ζωής του 36χρονου (24/6/87) μάγου της μπάλας. 

Θύμα του μία ελληνική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός στις 2 Νοεμβρίου 2005 πήγε ν' αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Δύο εβδομάδες νωρίτερα, το «τριφύλλι» σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ κράτησε τους Καταλανούς στο 0-0.

Μία ομάδα που είχε προπονητή τον Ολλανδό Φρανκ Ράικαρντ και συνεργάτη του, τον μετέπειτα τεχνικό των «πρασίνων», τον Χενκ τεν Κάτε. Για την ακρίβεια, μία ομαδάρα.

Στη σύνθεσή της είχε τον Μέσι, ο οποίος τότε ξεκινούσε να κάνει τα μαγικά του, αλλά υπήρχαν ήδη οι Ροναλντίνιο, Ετό, Τσάβι, Ινιέστα, Φαν Μπόμελ, Πουγιόλ, Εντμίλσον. 

Ο Αργεντινός, λοιπόν, στο 34' σημείωσε το 3-0 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι επικράτησαν με 5-0, σε ένα βράδυ που είναι αλήθεια ότι εξελίχθηκε σε εφιάλτη για τον Παναθηναϊκό. Ο Δάρλας έκανε λάθος, στη συνέχεια επιχείρησε να γυρίσει τη μπάλα στον Γκατσίνοβιτς, ενώ ενεπλάκη στη φάση και ο Μπίστσαν, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα.

Στην ουσία έκαναν δώρο το γκολ στον Μέσι, ο οποίος τσίμπησε τη μπάλα πάνω από τον Κροάτη γκολκίπερ κι από κοντά με αριστερό σουτ σκόραρε.