Η πρώτη «καθαρή» εβδομάδα και το δίλημμα του Γιοβάνοβιτς

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

Intime

Η πρώτη «καθαρή» εβδομάδα και το δίλημμα του Γιοβάνοβιτς

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:55 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:57 - 02.11.2023

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε άνεση χρόνου μετά από καιρό στις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού και να αποφασίσει για την τακτική και για τη συγκρότηση της ενδεκάδας για το εκτός έδρας ματς με τη Λαμία.

Μετά από αρκετό καιρό, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε μία ολόκληρη εβδομάδα για να δουλέψει με τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Χωρίς υποχρεώσεις και μετακινήσεις στο ενδιάμεσο, χωρίς απουσίες διεθνών, παρά μόνο με προπονήσεις στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει το Σάββατο τη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος», σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Η προσεχής αντίπαλος του Τριφυλλιού είναι 5η στη βαθμολογία και έχει αποδειχτεί η πιο ανταγωνιστική επαρχιακή ομάδα στο πρωτάθλημα.

Παναθηναϊκός: Ο Ιωαννίδης είναι το... δώρο του Σπόραρ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:05 - 31.10.2023

Παναθηναϊκός: Ο Ιωαννίδης είναι το... δώρο του Σπόραρ

Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει όλα τα προσόντα για μία σπουδαία καριέρα στο ποδόσφαιρο. Αυτό που έλειπε από τον διεθνή επιθετικό του Παναθηναϊκού, ήταν ένας στράικερ που θα γνώριζε τακτικά τον ρόλο: ο Άντραζ Σπόραρ.

Η επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνει τρία συνεχόμενα ματς για τους «πράσινους», ωστόσο μετά από αυτή μεσολαβεί δεκαπενθήμερη διακοπή για τα προκριματικά του Euro 2024. Οπότε, το ροτέισον θα είναι πιο περιορισμένο για τον Σέρβο προπονητή.

Ο Γιοβάνοβιτς προσανατολίζεται να αρχίσει τους βασικούς στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας και να τους διατηρήσει την Πέμπτη εναντίον της Ρεν στη Γαλλία, για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ούτως ώστε να φρεσκάρει την ενδεκάδα του με την Κηφισιά, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Το κύριο δίλημμα του Γιοβάνοβιτς σχετίζεται με τον ρόλο του «φουνταριστού». Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει εδραιωθεί στις επιλογές του 61χρονου προπονητή. Όχι άδικα, όπως έχει παραδεχτεί ο Άντραζ Σπόραρ, αποθεώνοντας τον νεαρό συμπαίκτη του.

Ωστόσο, ο Σλοβένος στράικερ σκόραρε δύο γκολ εναντίον του Πανσερραϊκού, κέρδισε πέναλτι και δημιούργησε άλλο ένα γκολ, ενώ εκμαίευσε και την αποβολή του Ουεντραόγκο. Ήταν μία γεμάτη εμφάνιση που δεν είναι εύκολο να την αγνοήσει ο Γιοβάνοβιτς.

Ασφαλώς, τέτοιου είδους διλήμματα είναι ευλογία για έναν προπονητή: να μην ξέρει ποιον να διαλέξει και όχι να προβληματίζεται επειδή δεν έχει αξιόπιστη λύση. Ένα σενάριο είναι το μοίρασμα των αγώνων, με τον Σπόραρ να αρχίζει το παιχνίδι στη Λαμία και τον Ιωαννίδη να επανέρχεται στην ενδεκάδα στη Γαλλία. 

Ούτως ώστε ο Σλοβένος να διατηρήσει το μομέντουμ στη Super League και ο Έλληνας άσος να παίξει στο ευρωπαϊκό ματς, που ταιριάζει περισσότερο με το στυλ που θα χρειαστεί ο Παναθηναϊκός.