Παναθηναϊκός: Ο Ιωαννίδης είναι το... δώρο του Σπόραρ

Φώτης Ιωαννίδης, Άντραζ Σπόραρ

i

Intime

Παναθηναϊκός: Ο Ιωαννίδης είναι το... δώρο του Σπόραρ

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:05 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 22:05 - 31.10.2023

Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει όλα τα προσόντα για μία σπουδαία καριέρα στο ποδόσφαιρο. Αυτό που έλειπε από τον διεθνή επιθετικό του Παναθηναϊκού, ήταν ένας στράικερ που θα γνώριζε τακτικά τον ρόλο: ο Άντραζ Σπόραρ.

Ακούγεται οξύμωρο να μιλάμε για δύο ανταγωνιστές και όμως, ο ένας να έχει κάνει το μεγαλύτερο δώρο στον άλλο. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση είναι πέρα για πέρα αληθές...

Ο Φώτης Ιωαννίδης και ο Άντραζ Σπόραρ ανταγωνίζονται για τη θέση του «φουνταριστού» στον Παναθηναϊκό. Θα πίστευε κανείς ότι η μεταξύ τους σχέση δεν είναι η καλύτερη δυνατή... Τουλάχιστον, αν όχι εχθρική. Αλλά ως συνήθως, η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία. Οι δύο επιθετικοί είναι πάρα πολύ καλοί φίλοι. Ο ένας μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον άλλον και δεν κρύβουν την αλληλοεκτίμησή τους.

Τρομερός Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο Sportal: «Θα παλεύουμε για τον αρχηγό μας, τον Σλούκα, μέχρι θανάτου!»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

10:20 - 31.10.2023

Τρομερός Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο Sportal: «Θα παλεύουμε για τον αρχηγό μας, τον Σλούκα, μέχρι θανάτου!»

Ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από το ΣΕΦ, επικρατώντας του Ολυμπιακού στο μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ υποκλίθηκε, με τον τρόπο του, στον Κώστα Σλούκα, μιλώντας στο Sportal.

Έναν εκατέρωθεν σεβασμό, που διαπιστώνεται από τις δηλώσεις τους. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Άντραζ Σπόραρ δεχόταν σκληρή κριτική στα social media για τις χαμένες ευκαιρίες του. Ο πρώτος ο οποίος είχε σπεύσει να τον υπερασπιστεί, ήταν ο Ιωαννίδης. Αυτός ο οποίος θεωρητικά είχε κάθε συμφέρον από τον παραγκωνισμό του συμπαίκτη του.

Αντίστοιχα, στις συζητήσεις που παίρνει μέρος ο Σλοβένος στράικερ, δημόσια ή ιδιωτικά, παραδέχεται ότι αυτή την περίοδο ο Έλληνας άσος είναι δίκαια βασικός στον Παναθηναϊκό. Δείγμα της νοοτροπίας του 29χρονου κυνηγού...

Πάντως, κατά κάποιο τρόπο, η μεγάλη πρόοδος που έχει πραγματοποιήσει ο Ιωαννίδης, είναι δώρο του Σπόραρ. Ο Ιωαννίδης είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλο ταλέντο, αλλά αυτό που του έλειπε ήταν η σωστή τακτική συμπεριφορά και πώς να μάθει να κινείται στο χώρο, στο κατάλληλο τάιμινγκ. Όπως έχει εξηγήσει ο ίδιος ο Ιωαννίδης, ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατήρησε και έμαθε από τον Σπόραρ, ήταν η έξυπνη κίνηση ενός παίκτη που αγωνίζεται στο «9».

Ανεξαρτήτως τον αδυναμιών που έχει ο Σλοβένος στράικερ, αυτό που δεν αμφισβητείται είναι ότι ξέρει πώς να κινηθεί στο χώρο. Θα «σπάσει» το οφσάιντ όταν πρέπει, θα ζητήσει μπάλα την κατάλληλη στιγμή και θα βρεθεί σε θέση βολής. Ο άγουρος με ποδοσφαιρικούς όρους Ιωαννίδης, έχει πολλά σωματικά προσόντα και μεγάλη θέληση για εξέλιξη, αλλά του έλειπε το πρότυπο του ενός σέντερ φορ που θα έχει εξοικειωθεί με τον ρόλο. Ο διεθνής επιθετικός το βρήκε στο πρόσωπο του Σπόραρ και τώρα στην κυριολεξία είναι ένας άλλος ποδοσφαιριστής. 

Τι απομένει στον Ιωαννίδη; Η βελτίωση στην τελική προσπάθεια και η μεγαλύτερη συχνότητα στο σκοράρισμα, για να μετατραπεί σε ένα πρωτοκλασάτο «εννιάρι».