Τρομερός Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο Sportal: «Θα παλεύουμε για τον αρχηγό μας, τον Σλούκα, μέχρι θανάτου!»

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

Τρομερός Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στο Sportal: «Θα παλεύουμε για τον αρχηγό μας, τον Σλούκα, μέχρι θανάτου!»

Χρήστος Τσάλτας 10:20 - 31.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:21 - 31.10.2023

Ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από το ΣΕΦ, επικρατώντας του Ολυμπιακού στο μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων» και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ υποκλίθηκε, με τον τρόπο του, στον Κώστα Σλούκα, μιλώντας στο Sportal.

Το μεγάλο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League βάφτηκε... πράσινο. Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να πάρει σπουδαία νίκη, μέσα στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Το τελικό 54-66 αποτυπώνει αφενός την πάρα πολύ πιεστική άμυνα των παικτών του Εργκίν Αταμάν, που δεν έδωσε τίποτα εύκολο στους νταμπλούχους Ελλάδας, καθώς και την υπεροχή τους στα κρίσιμα σημεία. Άλλωστε στην τέταρτη περίοδο το «τριφύλλι» πάτησε γκάζι και... εξαφανίστηκε, φτάνοντας στη μεγάλη νίκη.

Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν απολαυστικός και ο καλύτερος παίκτης του παρκέ, όμως δεν ήταν μόνος. Διότι είχε και βοήθειες στο πλευρό του. Μία εξ αυτών ήταν και ο Χούαντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοσή του και έγινε παράγοντας στη νίκη της ομάδας του. 

Ο Ισπανός άσος ήταν από τους παίκτες που έζησαν από πολύ... κοντά τα 2 πρώτα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι φίλοι των Πειραιωτών αντιδρούσαν κάθε φορά που γινόταν αναφορά στον Κώστα λούκα. Όλα αυτά, όπως ήταν φυσικό, έδωσαν κινητρο και στον ίδιο, αλλά και σε όλη την ομάδα. 

Η ατμόσφαιρα ήταν... ηλεκτρισμένη, αλλά αυτοό ουδόλως τον πτόησε. «Το λατρεύω. Όλοι οι παίκτες θέλουν αυτού του είδους τα παιχνίδια. Ήταν σπουδαίο. Στηρίζουμε τον αρχηγό μας, τον Κώστα Σλούκα. Θα παλέψουμε γι αυτόν μέχρι θανάτου. Ήταν σκληρό παιχνίδι, παλέψαμε, αγωνιστήκαμε σαν ομάδα και κερδίσαμε», ήταν το σχόλιο του Ισπανού φόργουορντ στο Sportal κατά την αναχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού από το ΣΕΦ, ενώ σχετικά με την αναμέτρηση κόντρα στην Μπαρτσελόνα ήταν λακωνικός, αλλά ξεκάθαρος.

«Έρχεται το επόμενο παιχνίδι. Θα παλέψουμε για το επόμενο παιχνίδι μας», είπε χαρακτηριστικά και πήρε τον δρόμο για το πούλμαν με προορισμό το ΟΑΚΑ.