Παναθηναϊκός: Η τελευταία κουβέντα στην ένταση Αράο-Μλαντένοβιτς ανήκει στον Γιοβάνοβιτς

Η στιγμή του διαπληκτισμού των Αράο και Μλαντένοβιτς

i

©Intime

Παναθηναϊκός: Η τελευταία κουβέντα στην ένταση Αράο-Μλαντένοβιτς ανήκει στον Γιοβάνοβιτς

Μπάμπης Τσιμπίδας 16:35 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:37 - 30.10.2023

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν κρύφτηκε για τις εντυπώσεις που προξένησε ο διαπληκτικός των Αράο - Μλαντένοβιτς και όσων άλλων παικτών συμμετείχαν και θα ασχοληθεί με το ζήτημα στην επόμενη προπόνηση στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Η εικόνα των Φίλιπ Μλαντένοβιτς και Γουίλιαν Αράο, να διαπληκτίζονται πριν από την εκτέλεση ενός φάουλ, σε ένα τάιμινγκ που ο Παναθηναϊκός νικούσε 3-0 τον Πανσερραϊκό και ουσιαστικά το ματς είχε κριθεί, δεν ήταν καθόλου κολακευτική. Τουναντίον, μονοπώλησε τη συζήτηση σε ένα βράδυ που το όμορφο θέαμα πρόσφεραν οι «πράσινοι», έπρεπε να έχει τεθεί στο επίκεντρο.

Ο πρώτος ο οποίος το παραδέχτηκε ευθέως και χωρίς μισόλογα, ήταν ο ίδιος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ήταν τόσο μεγάλη η ενόχληση του Σέρβου προπονητή για το γεγονός, ώστε έσπευσε να αντικαταστήσει στο ημίχρονο τους δύο πρωταγωνιστές. Ενώ, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι, έπρεπε να αντικαταστήσει και άλλους, οι οποίοι είχαν μικρότερη συμμετοχή στον καυγά. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό λόγω του συγκεκριμένου αριθμού τον αλλαγών που δικαιούται κάθε ομάδα.

Αν ένα γνώρισμα χαρακτηρίζει τον Παναθηναϊκό στα 2,5 χρόνια δουλειάς του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί. Ασφαλώς, σε αυτό το χρονικό διάστημα έχουν συμβεί τσακωμοί μεγαλύτερης ή μικρότερης έκτασης. Ουδέποτε, όμως, έχει καταγραφεί τέτοιο περιστατικό δημοσίως και σε ένα ματς που δεν έπρεπε να έχει καμία ένταση.

Το βέβαιο είναι πώς ότι ο 61χρονος προπονητής δεν πρόκειται να το αφήσει να περάσει έτσι... Ο Γιοβάνοβιτς προανήγγειλε πειθαρχικά μέτρα σε βάρος των παικτών που πήραν μέρος στον διαπληκτισμό. Ούτως ώστε να μετατραπεί το συμβάν σε ένα παράδειγμα προς αποφυγή. Επίσης, θεωρείται σίγουρο ότι ο Γιοβάνοβιτς θα μιλήσει ενώπιον της ομάδας για την ανάγκη διατήρησης της καλής ατμόσφαιρας στο «Γεώργιος Καλαφάτης». 

Καθώς και για την δημόσια εικόνα που επιβάλλεται να έχουν οι αθλητές που εκπροσωπούν τον Παναθηναϊκό. Εξυπακούεται ότι οι  ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο Σέρβος δεν θα «διαρρεύσουν» σε κοινή θέα. Παρά θα κοινοποιηθούν μόνο στο εσωτερικό του συλλόγου.

Ο Μλαντένοβιτς και ο Αράο έχουν μετανιώσει για την αντίδρασή τους και αναμένεται να απολογηθούν στους συμπαίκτες τους, αλλά και στο προπονητικό επιτελείο για τη συμπεριφορά τους. Στο τέλος της ημέρας, το μικροεπεισόδιο δεν πρέπει να παίρνει μεγαλύτερη έκταση από αυτή που αξίζει πραγματικά. Ήταν μία άσχημη στιγμή, μία διόλου χρήσιμη σκηνή για τον Παναθηναϊκό, αλλά τέτοια πράγματα συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες.