Ο Παναθηναϊκός σκορπά ξανά τον τρόμο!

Ο Παναθηναϊκός σκορπά ξανά τον τρόμο!

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:17 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:18 - 30.10.2023

Η εποχή που οι μικρομεσαίοι δεν φοβούνταν τον Παναθηναϊκό έχει παρέλθει και τώρα κάθε κατεργάρης… επιστρέφει στο μέγεθος του. Ο Μπάμπης Τσιμπίδας γράφει για τις υψηλές στροφές της ομάδας του Γιοβάνοβιτς και τον τσακωμό των Αράο και Μλαντένοβιτς.

Η εποχή που ο Παναθηναϊκός «έτρεχε» αρνητικά σερί στην επαρχία, που έψαχνε στα ντέρμπι ένα θετικό αποτέλεσμα ως αουτσάιντερ, που ακόμα και στο «Απόστολος Νικολαΐδης» σκόραρε με το... στανιό και οι μικρομεσαίοι έρχονταν με πίστη ότι θα πάρουν βαθμό ή βαθμούς, δεν απέχει πολύ. Συγχρόνως, όμως, έχει παρέλθει και μοιάζει τόσο μακρινή...

Σαφώς, ο Παναθηναϊκός έχει αδυναμίες να διορθώσει. Στα μεγάλα παιχνίδια, στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, τα μειονεκτήματα του και η έλλειψη εμπειρίας ως ποδοσφαιρικός οργανισμός, διακρίνονται εύκολα. Ωστόσο, το Τριφύλλι ανακτά το στάτους του και τρομάζει ξανά τις ομάδες με μικρά κυβικά στον «χάρτη».

Τα σκορ μαρτυρούν την αλήθεια... Το 3-0 με τον ΝΠΣ Βόλο, το 5-0 με τον Παναιτωλικό, το 4-1 με τον Αστέρα Τρίπολης, το 5-0 με τον Ατρόμητο και το 5-0 με τον Πανσερραϊκό... Μόνο ο ΠΑΣ Γιάννινα ηττήθηκε με 1-0 στους Ζωσιμάδες, αλλά είναι η εξαίρεση στον κανόνα που έχει επιβάλλει ο Παναθηναϊκός.

Πλέον, οι μικρομεσαίοι της χώρας, όταν θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό, δεν σκέφτονται θα αποκομίσουν κέρδος. Η ιδέα είναι πως θα αποφύγουν τον διασυρμό. Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενστάλαξε αυτό το αίσθημα με την πρόοδο του, με την κυνικότητα του και με το στυλ του. Είναι το «τριφύλλι» που σκορπούσε τρόμο πριν τα δύσκολα χρόνια του και τώρα ξαναβρίσκει τον εαυτό του...

Μία ένταση που συμβαίνει στις δουλειές όλων…

Ο καυγάς του Αράο με τον Μλαντένοβιτς και τη συμμετοχή του Βέρμπιτς, δεν αξίζει να πάρει μεγαλύτερη έκταση απ’ όση ήδη πήρε. Ποδοσφαιριστές προσωπικότητες, με υψηλές αποδοχές και με ποδοσφαιρικό εγωισμό, είναι λογικό να τσακωθούν κάποια στιγμή. Μήπως οι υπόλοιποι δεν έχουμε προστριβές στις δουλειές μας; Δεν διαφωνούμε; Δεν παρεξηγούμαστε; Συνέχεια και κατά βάθος, είναι μία ρουτίνα στην καθημερινότητα.

Ποια είναι η διαφορά; Μα αυτή η έντονη διαφωνία συνέβη μπροστά σε πολλές κάμερες, καταγράφηκε στη διάρκεια της μετάδοσης και πρόκειται για ένα περιστατικό που ενδιαφέρει εκατομμύρια οπαδούς του Παναθηναϊκού, επειδή πρόκειται για παίκτες της αγαπημένης ομάδας του. Αυτό είναι όλο.

Κατά τ’ άλλα, απλώς ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα στη δουλειά, που σε μία φάση ανέβηκε το θερμόμετρο. Στην προκειμένη, είναι μία δουλειά με τη μέγιστη προβολή. Το κλίμα που επικρατεί γενικά στην εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι εξαιρετικό και το έχουν διαπιστώσει άπαντες. Δεν αναιρείται η συνολική εικόνα από ένα αρνητικό στιγμιότυπο.

Έστω και έτσι, ήταν μία ευκαιρία για τον Γιοβάνοβιτς να υπενθυμίσει σε όλους τη σημασία της πειθαρχίας. Ο Σέρβος αντικατέστησε τους δύο παίκτες στο ημίχρονο, ακόμα και αν δεν είχε άλλον αριστερό μπακ ή ήθελε να ξεκουράσει πλήρως τον Γεντβάι. Και όπως δήλωσε ο Ιβάν, μπορούσε να αλλάξει και άλλους. Θα συζητηθεί σίγουρα το συμβάν στο Κορωπί και θα λυθούν όλες οι παρεξηγήσεις…

Άστραψε και βρόντηξε ο Γιοβάνοβιτς: «Αυτό να συμβαίνει αλλού, όχι σε μας! Το γεγονός μαύρισε την εικόνα μας και με χάλασε!» (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:22 - 29.10.2023

Άστραψε και βρόντηξε ο Γιοβάνοβιτς: «Αυτό να συμβαίνει αλλού, όχι σε μας! Το γεγονός μαύρισε την εικόνα μας και με χάλασε!» (vid)

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν άφησε να περάσει το επεισόδιο των παικτών του στο 3-0 για ένα φάουλ. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ξεκαθάρισε ότι τον χάλασε αυτό και είπε ότι μπορούσε να κάνει και περισσότερους αλλαγή πλην των Αράο, Μλαντένοβιτς.

Εν κατακλείδι, οι μεσοεπιθετικοί του Παναθηναϊκού σκοράρουν κατά ριπάς με αντιπάλους χαμηλότερου βεληνεκούς. Αυτή την αποτελεσματικότητα πρέπει να τη μεταφέρουν στο υψηλότερο επίπεδο. Οι «πράσινοι» θα κουνούσαν σεντόνι στο Champions League εάν σκόραραν πιο συχνά και θα είχαν νικήσει τη Ρεν. Θα είχαν καθαρίσει τα ελληνικά ντέρμπι. Το σύνολο του Γιοβάνοβιτς είναι πολύ παραγωγικό, αλλά αυτή την παραγωγή πρέπει να τη μετουσιώσει σε γκολ…