Η δικαίωση του Sportal για το γεμάτο Καραϊσκάκη με ΠΑΟΚ (vid)

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού

i

© Intime

Η δικαίωση του Sportal για το γεμάτο Καραϊσκάκη με ΠΑΟΚ (vid)

Διονύσης Βερβελές 00:18 - 04.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:18 - 04.11.2023

Το θέμα που είχε απασχολήσει αρκετά τον κόσμο δημοσιογραφικό και μη, ήταν αν θα γίνει το ματς Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη με κόσμο ή όχι…

Τη στιγμή που αρκετός κόσμος έψαχνε να δει και να μάθει τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα αυτό, το Sportal σας είχε ενημερώσει μία ημέρα πριν την εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και στην εκπομπή Sportal Monday Live. Όπως είχαμε αναφέρει και στο κείμενο της Πέμπτης, η απάντηση ήταν απλή. Όποια και αν θα ήταν η απόφαση της εκδίκασης το ματς Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ θα γινόταν με κόσμο. 

Διότι ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ το γράφει ξεκάθαρα στο άρθρο 24 και παράγραφο 1: «Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων που δικάζουν τις παραβάσεις του παρόντα κώδικα (πειθαρχικές Επιτροπές και Επιτροπή Εφέσεων) είναι άμεσα εκτελεστές, εκτός των περιπτώσεων που οι αποφάσεις ορίζουν τη διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές και την επανάληψη ή συνέχιση του αγώνα». Αυτό είναι που ισχύει αυτήν τη στιγμή αφού δεν έχει βγει ακόμη η απόφαση από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, κάτι το οποίο το πιθανότερο είναι να ξεκαθαρίσει την προσεχή Δευτέρα.

Βέβαια όπως είχαμε αναφέρει και σε περίπτωση ανακοίνωσης της απόφασης πάλι θα έπαιζε ο Ολυμπιακός με κόσμο απέναντι στον ΠΑΟΚ, διότι η ΕΠΟ στον Πειθαρχικό της Κώδικα αναφέρει επίσης:

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Η νομική ερμηνεία πέρσι δεν έχει σχέση με εμάς, εκτός αν ο ΠΑΟΚ εννοεί ότι δε θέλαμε να πανηγυρίσουν όλοι οι φίλαθλοί μας το γκολ του Ρέαμπτσιουκ!»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:03 - 03.11.2023

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Η νομική ερμηνεία πέρσι δεν έχει σχέση με εμάς, εκτός αν ο ΠΑΟΚ εννοεί ότι δε θέλαμε να πανηγυρίσουν όλοι οι φίλαθλοί μας το γκολ του Ρέαμπτσιουκ!»

Απάντηση στην τοποθέτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε αναφορικά με τα εισιτήρια για το κυριακάτικο ντέρμπι.

«Οι αποφάσεις που αφορούν διεξαγωγή αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο και διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές εκτίονται σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα και κύπελλο) και εκτελούνται την αμέσως επόμενη από την έκδοσή τους αγωνιστική ημέρα κατά την οποία οι ομάδες είναι γηπεδούχοι, εκτός και αν μεταξύ της έκδοσης της απόφασης και της τέλεσης του αγώνα - μη συμπεριλαμβανομένης της ημέρας έκδοσης της απόφασης και ημέρα διεξαγωγής του αγώνα - μεσολαβεί διάστημα μικρότερο από πέντε (5) ημέρες, οπότε η απόφαση εκτελείται τη μεθεπόμενη αγωνιστική».

Όπως και να έχει όμως, το Sportal σας είχε ενημερώσει σχετικά με το ερώτημα των ημερών και ο Ολυμπιακός θα παίξει με κόσμο κόντρα στον ΠΑΟΚ στο  Καραϊσκάκη την Κυριακή για τη 10η αγωνιστική της Super League.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα: