Όποια και αν είναι η απόφαση στην έφεση, θα γίνει με κόσμο το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

οπαδοί Ολυμπιακού

i

οπαδοί Ολυμπιακού/©Intime

Όποια και αν είναι η απόφαση στην έφεση, θα γίνει με κόσμο το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Διονύσης Βερβελές 12:48 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:54 - 02.11.2023

Αρκετή συζήτηση «σήκωσε» η ανακοίνωση που έβγαλε ο Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», όμως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα…

Εν αναμονή βρίσκονται τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον Παναθηναϊκό αναφορικά με την απόφαση για τον αγώνα που διακόπηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» στις 22 Οκτωβρίου για την 8η αγωνιστική της Super League. Η Πρωτοβάθμια έβγαλε απόφαση να πάρει ο Παναθηναϊκός το παιχνίδι στα χαρτιά με 0-3, ποινή -1 βαθμού στον Ολυμπιακό, χρηματικό πρόστιμο, αλλά και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών στο Καραϊσκάκη.

Η τελευταία ποινή ήταν και αυτή που έκανε αρκετούς να απορήσουν γιατί οι «ερυθρόλευκοι» εξέδωσαν την Τετάρτη ανακοίνωση για έκδοση εισιτηρίων του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, την Κυριακή στο γήπεδο του Φαλήρου. Η απάντηση όμως βρίσκεται στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ. Το άρθρο 24 της ΕΠΟ και παράγραφος 1 αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων που δικάζουν τις παραβάσεις του παρόντα κώδικα (πειθαρχικές Επιτροπές και Επιτροπή Εφέσεων) είναι άμεσα εκτελεστές, εκτός των περιπτώσεων που οι αποφάσεις ορίζουν τη διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές και την επανάληψη ή συνέχιση του αγώνα».

Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που την Παρασκευή, όποτε θα εκδικαστεί η έφεση του Ολυμπιακού, η Επιτροπή Εφέσεων αποφασίσει να μείνει η ποινή ως έχει ή έστω να μείνει η ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών;

Η απάντηση εξίσου είναι απλή. Το ματς Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ θα γίνει κανονικά με κόσμο στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς η απόφαση θα ενεργοποιηθεί πέντε ημέρες μετά, όπως επίσης αναφέρει ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ:

«Οι αποφάσεις που αφορούν διεξαγωγή αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο και διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές εκτίονται σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα και κύπελλο) και εκτελούνται την αμέσως επόμενη από την έκδοσή τους αγωνιστική ημέρα κατά την οποία οι ομάδες είναι γηπεδούχοι, εκτός και αν μεταξύ της έκδοσης της απόφασης και της τέλεσης του αγώνα - μη συμπεριλαμβανομένης της ημέρας έκδοσης της απόφασης και ημέρα διεξαγωγής του αγώνα - μεσολαβεί διάστημα μικρότερο από πέντε (5) ημέρες, οπότε η απόφαση εκτελείται τη μεθεπόμενη αγωνιστική».