ΚΕΔ: «Έλληνες διαιτητές θα σφυρίζουν και ξένοι όπου είναι δυνατόν»

Τάσος Σιδηρόπουλος

i

©Intime

ΚΕΔ: «Έλληνες διαιτητές θα σφυρίζουν και ξένοι όπου είναι δυνατόν»

Sportal newsroom 15:14 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:21 - 11.09.2023

Με ανακοίνωσή της, η ΚΕΔ θέλησε να ξεκαθαρίσει πως δεν σημειώθηκε καμία αλλαγή στην απόφαση της UEFA να μην έρχονται ξένοι διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα κι έτσι θα ορίζονται ξένοι μόνο όπου είναι δυνατόν.

Με αφορμή την συζήτηση για τον Κανονισμό Αδειοδότησης Ομάδων αγωνιστικής Περιόδου 2023/2024 ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς τόνισε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου ότι πρόκειται «για μια γελοία και κωμική λειτουργία αυτής της επιτροπής» και έκανε σαφές απευθυνόμενος στον Τάκη Μπαλτάκο ότι δεν πρόκειται να γίνει ντέρμπι με Ελληνα διαιτητή, από τη στιγμή που και σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν είχε λύση στα όσα ομόφωνα συμφώνησαν οι ομάδες.

Από την πλευρά της η ΚΕΔ ανακοίνωσε ότι δεν  σημειώθηκε καμία αλλαγή στην απόφαση της UEFA να μην έρχονται ξένοι διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα, οπότε θα ορίζονται ξένοι μόνο όπου είναι δυνατόν.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μεταξύ του Προέδρου της Ε.Π.Ο. κου Μπαλτάκου και του Προέδρου της UEFA, κου Ceferin, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αντιλαμβάνεται ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία αλλαγή μετά την επιστολή της UEFA με ημερομηνία 1η Μαΐου 2023 που να τροποποιεί την απόφαση σχετικά με την «απόσυρση στήριξης» για το θέμα ορισμών Ξένων Αξιωματούχων Διαιτησίας.

Ως εκ τούτου, η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ορίζει Έλληνες Αξιωματούχους Διαιτησίας σε αγώνες της Super League 1 και, όπου είναι δυνατόν, ξένους μέσω του «Προγράμματος Ανταλλαγής Αξιωματούχων Διαιτησίας» της UEFA, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας (Άρθρο 35.5) όπως ο τελευταίος επικυρώθηκε στην Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. στις 30 Ιουνίου 2023».