Νίκας: Ο Έλληνας Φελαϊνί και ο κοινός δρόμος με τον Φώτη Ιωαννίδη

Γιώργος Νίκας

i

© Intime

Νίκας: Ο Έλληνας Φελαϊνί και ο κοινός δρόμος με τον Φώτη Ιωαννίδη

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 15:08 - 11.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 11.09.2023

Ο Γιώργος Νίκας αποτελεί το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού και το Sportal σας παρουσιάζει το «who is who» του 23χρονου μέσου.

Όπως είναι γνωστό εδώ και λίγη ώρα, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιώργου Νίκα, με τον 23χρονο μέσο να υπογράφει συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών. Συγκεκριμένα, η «πράσινη» ΠΑΕ γνωστοποίησε την απόκτηση του Νίκα, ο οποίος θα παραμείνει στον Λεβαδειακό με την μορφή δανεισμού για την τρέχουσα σεζόν.

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση από τον Λεβαδειακό του Γιώργου Νίκα. Ο Έλληνας μέσος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών και για την τρέχουσα περίοδο θα παραμείνει στον Λεβαδειακό υπό τη μορφή του δανεισμού. Ο Γιώργος Νίκας γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1999 στη Θήβα. Εντάχθηκε από μικρός στην ακαδημία του Λεβαδειακού και στα 18 του έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα, παίζοντας σε Κύπελλο και Super League. 

Με τη φανέλα της ομάδας της Βοιωτίας έχει αγωνιστεί σε 115 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Καλωσορίζουμε τον Γιώργο στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Το «who is who» του Γιώργου Νίκα

Τα τελευταία χρόνια, ο Γιώργος Νίκας έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων και όχι μόνο λόγω των αγωνιστικών του επιδόσεων.

Γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1999 στο Αμπελοχώρι Βοιωτίας και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία 6 ετών στην ομάδα του Πελοπίδα Θήβας. Το 2015 πήρε μεταγραφή στον Λεβαδειακό και το 2017 έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα, στη Superleague 2. Ο ίδιος μετρά μέχρι σήμερα 115 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, με απολογισμό 12 γκολ και τρεις ασίστ.

Ο 23χρονος ποδοσφαιριστής θεωρείται, σήμερα, ένας από τους καλύτερους νέους αμυντικούς μέσους στην Ελλάδα κι όπως ήταν αναμενόμενο, οι αστείρευτες ικανότητές του θα «ανάγκαζαν» μία ομάδα του Big-4 του ελληνικού πρωταθλήματος να τον κάνει δικό της. Η ποδοσφαιρική του αξία, μάλιστα, αγγίζει σήμερα τις 450 χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt.

Η εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό 

Την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη το 2021, ο Λεβαδειακός επικράτησε εντός έδρας του Ολυμπιακού με 3-2 για τη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο... αθόρυβος MVP ήταν ο Γιώργος Νίκας. Μπορεί να μην πέτυχε κάποιο από τα τρία γκολ, ωστόσο οι εντυπωσιακές του μονομαχίες στον χώρο του κέντρου έκαναν τη διαφορά κι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να έρθει αυτή η μεγάλη νίκη για τους γηπεδούχους.

Μάλιστα, εκείνο το χρονικό διάστημα αρκετά δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο Έλληνας μέσος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στον προπονητή του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς.

Το εντυπωσιακό μαλλί και η ομοιότητα με τον Φελαϊνί

Μέχρι τον Μάρτιο του 2020, ο Γιώργος Νίκας είχε το κλασικό αντρικό κοντό μαλλί. Όπως έχει δηλώσει, όμως, κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας αποφάσισε να αφήσει τα μαλλιά του να μεγαλώσουν και στη συνέχεια να τα βάψει ξανθά. Όταν επέστρεψε στις προπονήσεις κανένας από τους συμπαίκτες του δεν τον αναγνώριζε. Το ιδιαίτερο μαλλί του έκανε τη διαφορά κι έτσι δεν άργησε να βγει το πρώτο «παρατσούκλι». 

Πολλοί στην ομάδα του Λεβαδειακού κι όχι μόνο, τον αποκαλούσαν ως Φελαϊνί, διότι η ομοιότητα ήταν κάτι παραπάνω από έντονη με τον πρώην μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ωστόσο κι όπως το διαπιστώσαμε από τις πρόσφατες φωτογραφίες του Νίκα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο ίδιος επέλεξε να κόψει το χαρακτηριστικό μαλλί και να επιστρέψει στην παλιά του κόμη. 

Το κοινό σημείο με τον Φώτη Ιωαννίδη 

Από την επόμενη σεζόν, ο Γιώργος Νίκας θα φοράει τα «πράσινα» του Παναθηναϊκού κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, εκεί θα βρει έναν φίλο από τα... παλιά. Ο λόγος γίνεται για τον Φώτη Ιωαννίδη, με τον οποίον υπήρξαν συμπαίκτες στην ομάδα της Βοιωτίας.

Μάλιστα, το αξιοσημείωτο είναι πως οι δύο νεαροί ποδοσφαιριστές υπέγραψαν το πρώτο τους επαγγελματικό συμβόλαιο την ίδια μέρα. Πιο αναλυτικά, στις 24 Αυγούστου του 2017, ο 17χρονος Ιωαννίδης και ο 18χρονος τότε Νίκας επιβραβεύτηκαν για το ταλέντο και το ήθος τους, με αποτέλεσμα να γίνουν επαγγελματίες και με τη «βούλα».