Tι πιθανότητες έχουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να κατακτήσουν ευρωπαϊκό τρόπαιο φέτος;
i

© Intime

Tι πιθανότητες έχουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να κατακτήσουν ευρωπαϊκό τρόπαιο φέτος;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:52 - 10.09.2023

Λιγοστές είναι οι πιθανότητες για τις ελληνικές ομάδες να σηκώσουν φέτος ευρωπαϊκό τρόπαιο, βάση των στοιχηματικών εταιριών. Τι απόδοση δίνουν για κατάκτηση του Europa League από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και τι για ΠΑΟΚ στο Conference League;

Οι τέσσερεις εκπρόσωποι της Ελλάδας εκμεταλλεύονται το διάλειμμα που τους προσφέρουν οι εθνικές ομάδες - συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας - προκειμένου να προετοιμαστούν για τα ματς της Ευρώπης. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 21 Σεπτέμβρη, εκεί όπου οι σύλλογοι θα ξεκινήσουν το φετινό τους ταξίδι σε Europa και Conference League

Όπως είναι λογικό, η «μάχη» που καλούνται να δώσουν σε αυτό το επίπεδο είναι αρκετά δύσκολη, όμως σε κανέναν δεν είναι απαγορευμένο το δικαίωμα για το όνειρο. Ωστόσο το ερώτημα που γεννάται είναι το πόσο μακριά βρίσκεται για τις τέσσερεις ομάδες το όνειρο ενός ευρωπαϊκού τροπαίου. Την απάντηση έδωσαν οι στοιχηματικές εταιρείες!

Ο Ολυμπιακός το μεγαλύτερο φαβορί του Europa - Ο ΠΑΟΚ της Ελλάδας

Όσον αφορά το Europa League, το μεγαλύτερο φαβορί να σηκώσει το πολυπόθητο τρόπαιο, από ελληνικής πλευράς, είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν μεταξύ 15ης και 18ης θέσης με τις αποδόσεις να κυμαίνονται από 67 έως 151. Ακολουθεί η ΑΕΚ, για την οποία όμως υπάρχει μία ασυμφωνία.

Η Ένωση σε μία στοιχηματική δίνει 101 απόδοση (19η θέση) και σε μία άλλη 501 (!) καταλαμβάνοντας την 32η - η οποία είναι και η τελευταία - θέση των φαβορί. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» σε κάποιες περιπτώσεις προσπερνούν του «κιτρινόμαυρους» και σε κάποιες άλλες βρίσκονται πίσω της. Πιο αναλυτικά, το «τριφύλλι» παίζει μεταξύ 20ης και 26ης θέσης, με τις αποδόσεις να κυμαίνονται από 150 έως 151.

Όσον αφορά το ποιος είναι πιθανότερο να φέρει τρόπαιο στην Ελλάδα, αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Όπως είναι αναμενόμενο, η χαμηλότερη δυναμική του Europa Conference League προσφέρει στον «Δικέφαλο του Βορρά» περισσότερες πιθανότητες κατάκτησης. Οι Θεσσαλονικείς καταλαμβάνουν τις θέσεις μεταξύ 10 και 15 ως φαβορί, με την απόδοση να ξεκινά από 40 και να φτάνει τα 50.

Οι Πέμπτες που η Αθήνα θα είναι στο... πόδι με τα παιχνίδια Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού
EUROPA LEAGUE

10:56 - 02.09.2023

Οι Πέμπτες που η Αθήνα θα είναι στο... πόδι με τα παιχνίδια Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία αποφάσισε να βάλει όλα τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων την… κλασική ημέρα, δηλαδή Πέμπτη. Ποιοι αγωνίζονται ίδια ημέρα κι ώρα και πότε συμπίπτουν τα εντός έδρας ματς ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η θέση που καταλαμβάνει η κάθε ομάδα στη λίστα των φαβορί και οι αποδόσεις:

  • Europa League
  1. Ολυμπιακός, 15η - 18η θέση, 67-151 απόδοση
  2. ΑΕΚ, 19η - 32η θέση, 101-501 απόδοση
  3. Παναθηναϊκός, 20η - 26η θέση, 150-151 απόδοση
  • Conference League
  1. ΠΑΟΚ, 10η - 15η θέση, 40-51 απόδοση