Ο Κεραμίτσης σκόραρε στις καθυστερήσεις με την δεύτερη ομάδα της Ρόμα και «τρέλανε» τον σπίκερ (vids)

Δημήτρης Κεραμίτσης

i

PrtScr

Ο Κεραμίτσης σκόραρε στις καθυστερήσεις με την δεύτερη ομάδα της Ρόμα και «τρέλανε» τον σπίκερ (vids)

Κώστας Τόπας 09:25 - 25.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:27 - 25.09.2023

Με ωραία κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Δημήτρης Κεραμίτσης σκόραρε για την U-19 της Ρόμα στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Τορίνο και «τρέλανε» τον σπίκερ.

Ο Δημήτρης Κεραμίτσης ήταν ο «χρυσός» σκόρερ της U-19 της Ρόμα στον ημιτελικό με την αντίστοιχη ομάδα της Τορίνο, με τον νεαρό Έλληνα κεντρικό αμυντικό να σώζει την ομάδα του από την ήττα. Ο 19χρονος Έλληνας κεντρικός αμυντικός, ο οποίος πήρε γι' ακόμη ένα παιχνίδι φανέλα βασικού κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και να δώσει στους «τζιαλορόσι» τον βαθμό της ισοπαλίας.

Αυτό ήταν και το δεύτερο γκολ τη φετινή σεζόν για τον Δημήτρη Κεραμίτση, ο οποίος μετά το γκολ που πέτυχε, «τρέλανε» τον σπίκερ της αναμέτρησης που δεν σταμάτησε να φωνάζει ρυθμικά το όνομά του.

Η ιστορία του Δημήτρη Κεραμίτση υπενθυμίζει ότι το όνειρο δεν έχει ταβάνι, αρκεί κανείς να δουλεύει σκληρά και να είναι συνεπής στους στόχους που θέτει. Πριν ανοίξει τα «φτερά» του για Ιταλία, ο 19χρονος Έλληνας αμυντικός πέρασε σε μικρή ηλικία από τις ακαδημίες του Άρη, του Απόλλωνα Καλαμαριάς και του ΠΑΟΚ. Η αποχώρησή του από τις ακαδημίες του τελευταίου, χαλύβδωσε την αποφασιστικότητά του να κυνηγήσει το ποδοσφαιρικό του όνειρο -με την υποστήριξη πάντα και της οικογένειάς του- στο εξωτερικό.

Από τα 14 έως τα 16 του χρόνια (γεννηθείς 01-07-2004) έπαιζε στα ανδρικά τμήματα του ΑΜΣ Πανοράματος, του Θερμαϊκού Θέρμης και της Κρήνης. Τη συμμετοχή του με τη μικτή Θεσσαλονίκης στα πανελλήνια πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΠΟ ακολούθησε η συμμετοχή του σε διεθνές τουρνουά στο Βελιγράδι (με παρουσία των ποδοσφαιρικών ομάδων της Σερβίας, της Ελλάδας του Μαυροβουνίου, της Τσεχίας, της Σλοβενίας, της Ουγγαρίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Σλοβακίας).

Το 2019, κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδας Παίδων (Κ15), ενώ το επόμενο καλοκαίρι μετακόμισε στην Τοσκάνη για να βρει ποδοσφαιρική στέγη στην Έμπολι. Νωρίτερα είχε την ευκαιρία να δοκιμαστεί από κορυφαίες ομάδες στην Ιταλία, όπως τις Φιορεντίνα, Μίλαν, Αταλάντα και Ίντερ αλλά και στην Ολλανδία για την Βίλεμ και στην Σκωτία για την Ρέιντζερς.

Τη σεζόν 2020-21 αγωνίστηκε σε επτά φιλικά παιχνίδια και οκτώ επίσημα με τη φανέλα της Έμπολι, η οποία είδε στο πρόσωπο του Κεραμίτση το ταλέντο που διαθέτει, με αποτέλεσμα να τον «δέσει» με ένα τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο. 

Οι πολλές καλές εμφανίσεις του με τη φανέλα της Έμπολι κέρδισαν τα βλέμματα των ανθρώπων της Ρόμα, οι οποίοι στο τέλος εκείνης της χρονιάς τον ένταξαν στο δυναμικό τους. Σήμερα, ο ύψους 1.93, Έλληνας σέντερ μπακ αποτελεί πυλώνα της άμυνας της U-19 της Ρόμα και το μόνο σίγουρο είναι πως έχει κερδίσει ήδη την εμπιστοσύνη του Ζοσέ Μουρίνιο.