ΠΑΟΚ για να... χαζεύει η Ελλάδα - Εξάρα στην Κηφισιά και ακάθεκτος στην κορυφή

Κηφισιά - ΠΑΟΚ

i

© Intime

ΠΑΟΚ για να... χαζεύει η Ελλάδα - Εξάρα στην Κηφισιά και ακάθεκτος στην κορυφή

Μάνος Τσαλγατίδης 21:51 - 21.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:59 - 21.12.2023

Ο ΠΑΟΚ πήγε στην Καισαριανή για το διπλό και από τη στιγμή που βρήκε ρυθμό στο ματς διέλυσε την Κηφισιά με 0-6 και θα μπει στο 2024 ως πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα της Super League όντας και η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ διέλυσε την Κηφισιά με 0-6 (13΄Κωνσταντέλιας, 28΄ Μπράντον, 34΄ Ντεσπόντοφ, 52΄ Μουργκ, 72΄ Οζντόεφ, 80΄ Τσιγγάρας) στο γήπεδο της Καισαριανής και έτσι κλείνει το 2023 όντας πρώτος στη βαθμολογία της Super League. Τρομερό παιχνίδι από τον Δικέφαλο που... σκορπά τρόμο με το ποδόσφαιρο που παίζει!

O Ράζβαν Λουτσέσκου προφανώς και δεν θα άλλαζε τον σχηματισμό και την τακτική του ΠΑΟΚ και έτσι ξεκίνησε στην Καισαριανή με το γνωστό 4-2-3-1 χρησιμοποιώντας στην αρχική σύνθεση τους: Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Μιχαηλίδη, Ράφα Σοάρες, Οζντόεφ, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλια, Μουργκ, Μπράντον.

Από την άλλη ο Ντέιβιντ Νίλσεν παρέταξε την ομάδα με αμυντικό προσανατολισμό με τους Αναγνωστόπουλο, Μασούρα, Μποτία, Λαντρ, Λούμορ, Κωνσταντακόπουλο, Βαφέα, Παπασάββα, Ματέους Σάντος, Οζέγκοβιτς, Τετέι,

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων και αυτό που φάνηκε εξ αρχής ήταν η οδηγία του Λουτσέσκου να χτυπήσει ο Δικέφαλος από τα άκρα και πιο συγκεκριμένα από τα δεξιά με τον Ντεσπόντοφ. Η πρώτη φάση ήρθε στο 6ο λεπτό, όταν ο Βούλγαρος επιχείρησε μια σέντρα-σουτ από τα πλάγια με τον Αναγνωστόπουλο όμως να μπλοκάρει πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Οι «ασπρόμαυροι» συνέχιζαν το αφόρητο πρέσινγκ στην Κηφισιά και το γκολ δεν άργησε να έρθει. Κωνσταντέλιας και Μουργκ διέλυσαν την αντίπαλη άμυνα, ο Αυστριακός βρήκε τον νεαρό μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ, μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων και αυτός με πλάσε (κόντραρε κιόλας) έγραψε το 0-1 στο 13ο λεπτό.

Από το γκολ και έπειτα ο ΠΑΟΚ έβγαλε μια χαλάρωση και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βγουν μπροστά και να αγγίξουν την ισοφάριση δύο φορές. Στο 17΄ ο Μποτία με βαθειά μπαλιά βρήκε τον Μασούρα στην πλάτη της άμυνας του Δικεφάλου, αυτός μπήκε στην περιοχή έσπασε την μπάλα στον Οζέγκοβιτς, που δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία μιας και ο Κοτάρσκι ήταν εξουδετερωμένος. Δύο λεπτά μετά ο Λάντρ σούταρε δυνατά και η μπάλα έφυγε άουτ.

Κάπου εκεί ο Δικέφαλος αποφάσισε να πατήσει γκάζι και να... διαλύσει τη αντίπαλο του. Ο Ντεσπόντοφ στο 28΄έκοψε την αντίπαλη άμυνα στα δύο με μια απίθανη μπαλιά, ο Μπράντον έγινε κάτοχος αυτής και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Αναγνωστόπουλο. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν πάρει μπρος και έμοιαζαν ασταμάτητοι. Έτσι, στο 34΄ Ο Κωνσταντέλιας με σέντρα βρήκε τον Ντεσπόντοφ που πέρασε την μπάλα πάνω από τον πορτιέρε της Κηφισιάς για το 0-3!

Η Κηφισιά είχε ένα καλό σουτ με τον Σάντος λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το 0-3 υπέρ του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο, με γκολ για τον ΠΑΟΚ! Ο Δικέφαλος έφυγε στο γρήγορο τρανζίσιον, η μπάλα έφτασε στον Μουργκ που εξ επαφής δεν αστόχησε και έγραψε το 0-4. Oι «ασπρόμαυροι» ήθελα να κλείσουν με εμφατικό τρόπο το 2023 και δεν σταματούσαν και έδειχναν να διψάνε και για πέμπτο γκολ. Ο Δικέφαλος βρήκε δίχτυα και πέμπτη φορά με τον Μπράντον, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ωστόσο, τελικά το 5ο γκολ ήρθε! Στο 72΄ο Οζντόεφ με κεφαλιά κανονιά μετά από κόρνερ του Ντεσπόντοφ έκανε το 0-5.

Με αυτά και με αυτά η Κηφισιά κατάφερε να βγάλει καθαρή ευκαιρία μετά από 50 λεπτά αγώνα, καθώς στο 79΄ ο Οζέγκοβιτς βγήκε τετ α τετ με τον Κοτάρσκι και τον Κροάτη κίπερ να αποκρούει. Ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΟΚ βρήκε και έκτο γκολ! Ο Σάστρε πέρασε τον Αναγνωστόπουλο η μπάλα διώχθηκε πάνω από την γραμμή και ο Τσιγγάρας με σουτ εξ επαφής έγραψε το 0-6!

Ο ΠΑΟΚ δεν σταματούσε! Ο Δικέφαλος έβαλε και 7η φορά την μπάλα στα δίχτυα με τον Σάστρε να δίνει την ασίστ στον Σαμάτα που πλάσαρε σε κενή εστία, αλλά ο Ισπανός ήταν σε θέση οφσάιντ και το τέρμα ακυρώθηκε.

Η λήξη του ματς βρήκε τον Δικέφαλο να κερδίζει με εμφατικό τρόπο την Κηφισιά και να κάνει γιορτές στην κορυφή!

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Kηφισιά (Νίλσεν): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Μποτία, Λαντρ, Λούμορ (60΄Γκόμπελιτς), Κωνσταντακόπουλος (60΄ Πρίτσας-85΄ Πέιος), Βαφέας, Παπασάββας, Ματέους Σάντος, Οζέγκοβιτς, Τετέι (60; Mπιφουμά).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (73΄ Μπάμπα), Οζντόεφ (73΄ Αντόνιο), Μεϊτέ (73΄ Τσιγγάρας), Ντεσπόντοφ, Κωνσταντέλιας, Μουργκ (76΄ Μουργκ), Μπράντον (73΄ Σαμάτα).

MVP

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ έκανε τα πάντα! Σκόραρε, έδωσε ασίστ, δημιούργησε καταστάσεις κινδύνου για την αντίπαλη εστία και μάρκαρε κιόλας. Ε τι άλλο να κάνει; Ξεκάθαρα MVP!

H MAXH TΩΝ ΠΑΓΚΩΝ

Μάχη δεν υπήρξε ποτέ ο Λουτσέσκου και ο ΠΑΟΚ απλά διέλυσαν Νίλσεν και Κηφισιά με τη δυναμική των δύο ομάδων να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με το γκολ που πέτυχε ο Τόμας Μουργκ έφτασε τα επτά στο ελληνικό πρωτάθλημα και είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στη Super League.

Δείτε εδώ το live του αγώνα