Ο Εμπαπέ «εξαφανίζει» θρύλους του ποδοσφαίρου (vids)
i

Ο Κιλιάν Μπαπέ πανηγυρίζει/©Intime

Ο Εμπαπέ «εξαφανίζει» θρύλους του ποδοσφαίρου (vids)

Κώστας Τόπας 10:22 - 05.12.2022 / Ανανεώθηκε: 15:42 - 05.12.2022

«Εξωγήινος». Ενδεχομένως αυτή να είναι η λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει τον Κιλιάν Εμπαπέ, του οποίου η παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο μέχρι στιγμής είναι εξωφρενική.

Η Γαλλία έχοντας για πρωταγωνιστές τους Κιλιάν Εμπαπέ και Ολιβιέ Ζιρού, ξεπέρασε με σχετική ευκολία το εμπόδιο της Πολωνίας (3-1) και με αυτόν τον τρόπο έκλεισε θέση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν έμοιαζε ασταμάτητος κόντρα στους Πολωνούς, δίνοντας πραγματικά μία εξωπραγματική παράσταση. Με τα δύο γκολ που σημείωσε, έφτασε τα εννέα τέρματα σε μόλις έντεκα παιχνίδια του στο Μουντιάλ. Ξεπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει πετύχει οκτώ γκολ σε 20 παιχνίδια, ενώ ο Κιλιάν Εμπαπέ έχει τον ίδιο αριθμό τερμάτων με τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 23 ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Όλα αυτά στα 23 του χρόνια (θα γιορτάσει τα 24α γενέθλιά του στις 20 Δεκεμβρίου, δύο μέρες μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου). Παράλληλα, ο Εμπαπέ έγινε ο νεότερος παίκτης που πετυχαίνει πέντε γκολ σε φάση νοκ άουτ της διοργάνωσης, μετά τον Πελέ το 1958, που το είχε καταφέρει σε ηλικία 17 ετών και 249 ημερών. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση, έχοντας πέντε σουτ, δύο γκολ, μία ασίστ, 65 ενέργειες με την μπάλα, εκ των οποίων οι εννέα ήταν μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Αποκλειστικός στόχος το τρόπαιο

Στόχος του δεν είναι άλλος πέρα από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είναι το μοναδικό πράγμα που επιθυμεί και θα επιδιώξει να το κάνει με τους «τρικολόρ» .

 «Για να είμαι ειλικρινής, ο μόνος στόχος για μένα είναι να κερδίσω το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό για μένα είναι να κερδίσω στον προημιτελικό. Αυτό ονειρεύομαι. Το μόνο πράγμα που ονειρεύομαι είναι το επόμενο ματς. Για αυτό ήρθα εδώ. Ήρθα για να κερδίσω το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν ήρθα για να κερδίσω τη Χρυσή Μπάλα ή το Χρυσό Παπούτσι. 

Αν τα καταφέρω και αυτά φυσικά και θα είμαι χαρούμενος , αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που βρίσκομαι εδώ. Είμαι εδώ για να βοηθήσω την εθνική Γαλλίας να κερδίσει. Αυτή είναι η διοργάνωση των ονείρων μου, προετοιμάζομαι όλη τη σεζόν αγωνιστικά και σωματικά», τόνισε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα με την Πολωνία.

Με «όπλο» την ταχύτητά του, αλλά και την τεχνική του κατάρτιση μπορεί να κάνει τη διαφορά σε κάθε ματς και να οδηγήσει τους «τρικολόρ» μέχρι και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Μπελάς για τους Άγγλους

Πλέον τόσο εκείνος όσο και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της εθνικής Γαλλίας εστιάζουν στο παιχνίδι απέναντι στην Αγγλία, για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Ένα ματς που είναι το πρώτο σοβαρό τεστ των Γάλλων αν θέλουν να φτάσουν μέχρι τον τελικό και να τα δώσουν όλα για να κάνουν το back to back. Κάτι που δεν έχει γίνει στον 21ο αιώνα από καμία εθνική ομάδα! Τελευταία που το έκανε, ήταν η Βραζιλία το 1962. 

Στο στρατόπεδο της Αγγλίας, γνωρίζουν το δύσκολο έργο που έχουν απέναντι στον Κιλιάν Εμπαπέ. Οι Τζόρνταν Χέντερσον και Τζουντ Μπέλιγχαμ κλήθηκαν να μιλήσουν για τον αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν, τον οποίο δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του πλανήτη αυτή τη στιγμή.

«Ισως είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Υπάρχει τόσο πολύ ταλέντο σε αυτή την ομάδα, θέλω να δοκιμάσω τον εαυτό μου απέναντί τους. Μάλλον θα είναι ένα υπέροχο παιχνίδι», ανέφερε αρχικά ο Μπέλιγχαμ για να συμπληρώσει στη συνέχεια ο αρχηγός της Λίβερπουλ: «Η Γαλλία είναι μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης. Ο Κιλιάν Εμπαπέ σε εξαιρετική κατάσταση, είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο με τον Μέσι».

Απαντήσεις μόνο στο γήπεδο

Μετά την εκπληκτική παράσταση που έδωσε κόντρα στους Πολωνούς, ο Κιλιάν Εμπαπέ αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης και στη συνέχεια προχώρησε σε δηλώσεις. Κάτι που απέφευγε να κάνει έως τώρα, μιας και πρωταρχικός του στόχος είναι να δίνει απαντήσεις στο γήπεδο και να αποφεύγει τα Μέσα.

«Ξέρω ότι υπήρχαν πολλές ερωτήσεις σχετικά με το γιατί δεν μιλούσα. Δεν ήταν τίποτα προσωπικό εναντίον των δημοσιογράφων, τίποτα εναντίον του λαού. Πάντα έχω αυτή την ανάγκη να επικεντρώνομαι στον ανταγωνισμό μου και όταν θέλω να επικεντρωθώ σε κάτι, πρέπει να το κάνω στο 100% και να μην χάνω ενέργεια σε κάτι άλλο. Γι' αυτό δεν ήθελα να εμφανιστώ στον Τύπο. Πρόσφατα έμαθα ότι η Ομοσπονδία θα πλήρωσε πρόστιμο επειδή δεν έκανα δηλώσεις. Αναλαμβάνω να το πληρώσω προσωπικά. Η Ομοσπονδία δεν πρέπει να πληρώσει μια προσωπική μου απόφαση», διαβεβαίωσε ο Εμπαπέ.

Η μπύρα χορηγός «έφαγε» ban και από τον Εμπαπέ

Δύο ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, το κράτος απαγόρευσε την κατανάλωση αλκοόλ στο γήπεδο και στους γύρω χώρους. Η μοναδική μπύρα που επιτρέπεται στα γήπεδα είναι αυτή χωρίς αλκοόλ. Από την πλευρά του, ο Κιλιάν Εμπαπέ μποϊκοτάρει το brand. Γιατί;

O παγκόσμιος πρωταθλητής του 2018 δεν θέλει η εικόνα του να συνδέεται με μια διάσημη μάρκα μπύρας, την Budweiser. Ο Κιλιάν Εμπαπέ αποφεύγει οποιαδήποτε προώθηση του χορηγού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο οποίος έχει την επωνυμία του τυπωμένη σε όλα τα βραβεία του «Man ofthe Match». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Equipe», ο 23χρονος αστέρας και τις δύο φορές που έχει λάβει το βραβείο του MVP που χορηγείται από την εταιρεία έκρυψε το σήμα της στο κόκκινο τρόπαιο, μιας και δεν επιθυμεί να προωθεί το αλκοόλ στην παγκόσμια βάση των θαυμαστών του.