Σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια, ο Εμπαπέ έκανε το ντεμπούτο του στο Champions League!

Kιλιάν Εμπαπέ - Παπασταθόπουλος (2017)

i

©intime

Σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια, ο Εμπαπέ έκανε το ντεμπούτο του στο Champions League!

Κωνσταντίνος Ζήκος 15:07 - 27.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:08 - 27.09.2023

Οι αριθμοί και τα στατιστικά του Κιλιάν Εμπαπέ σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις είναι εντυπωσιακά και αναμένεται να γίνουν ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια, πέτυχε το πρώτο από τα πολλά γκολ του στο Champions League.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ παρότι βρίσκεται μόλις στα 24 του χρόνια, αποτελεί έναν κορυφαίο σκόρερ και τα νούμερα που «καταγράφει» στο UEFA Champions League, αναμένεται να «γράψουν» ιστορία.

O Eμπαπέ έχει αγωνιστεί σε 62 αγώνες συνολικά στους ομίλους του UEFA Champions League, έχοντας πετύχει 41 γκολ και 28 ασίστ. Αποτελεί μάλιστα, τον νεότερο παίκτη στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που έφτασε τα 10 τέρματα, το οποίο και πέτυχε στα 19 του έτη. Είναι ο νεότερος παίκτης επίσης που φτάνει τα 40 γκολ στον θεσμό και το μέλλον... είναι μπροστά του.

Οι αριθμοί του Εμπαπέ στο Champions League είναι εξωπραγματικοί, αφού έχει πετύχει τον συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων μέχρι την ηλικία των 24 ετών. Το ντεμπούτο του Γάλλου σταρ στη διοργάνωση, δεν έγινε με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά με αυτή της Μονακό τη σεζόν 2016-2017.

Το ντεμπούτο του στο Champions League, πραγματοποιήθηκε στις 27/9 του 2016, σε ένα παιχνίδι για τη φάση των ομίλων, μεταξύ Μονακό και Μπάγερ Λεβερκούζεν, το οποίο ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1. Το πρώτο γκολ του, ήρθε στην εκτός έδρας ήττα της Μονακό με 5-3 από την Μάντσεστερ Σίτι, τον Φεβρουάριο του 2017 για τη φάση των 16, ενώ σκόραρε και στη ρεβάνς, δίνοντας τη πρόκριση στα προημιτελικά για τη γαλλική ομάδα.

Η Μονακό εκείνη τη χρονιά απέκλεισε και την Ντόρτμουντ στη φάση των 8', αλλά αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Γιουβέντους, χάνοντας την ευκαιρία να παίξει στον μεγάλο τελικό. Άξιο αναφοράς, ότι και στο ντεμπούτο του Εμπαπέ, αλλά και στο παιχνίδι με το πρώτο του γκολ, αγωνίστηκε ως συμπαίκτης με τον βασικό και στα δύο παιχνίδια, Τζιμπρίλ Σιντιμπέ της ΑΕΚ.