Η Παρί Σεν Ζερμέν ισοπέδωσε και χωρίς τον Εμπαπέ τη Μαρσέιγ – Σε τρομερή κρίση οι Μασσαλοί

Η Παρί Σεν Ζερμέν ισοπέδωσε και χωρίς τον Εμπαπέ τη Μαρσέιγ – Σε τρομερή κρίση οι Μασσαλοί

Γιώργος Σακελλαρίου 23:40 - 24.09.2023 / Ανανεώθηκε: 23:56 - 24.09.2023

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το ντέρμπι της Ligue 1. Η Παρί Σεν Ζερμέν συνέτριψε 4-0 τη Μαρσέιγ, την προσπέρασε και πλησίασε την κορυφή.

Ντέρμπι στη Γαλλία.

Ποιο ντέρμπι; Η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχθηκε τη Μαρσέιγ για την έκτη αγωνιστική της Ligue 1. Οι πρωταθλητές πριν τη σέντρα ήταν έναν βαθμό πίσω από την αντίπαλό τους. Η Παρί, λοιπόν, μπήκε αποφασισμένη στο ματς και το καθάρισε με 4-0. Πρωταγωνιστές ήταν ο Χακίμι, ο οποίος άνοιξε το σκορ και είχε συμμετοχή στο 2-0 του Κόλο Μουανί. Ο τελευταίος σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα και είχε την ασίστ στο τέταρτο γκολ. 

Κορυφαίος και ο Ράμος, ο οποίος μπήκε στη θέση του Εμπαπέ και πέτυχε δύο γκολ! Ο Εμπαπέ, τραυματίστηκε στον αστράγαλο από μαρκάρισμα του Μπαλέρντι και αντικαταστάθηκε στο 32’. Μ’ αυτή την ήττα και ειδικά με τον τρόπο που ήρθε, ασφαλώς μεγαλώνει και η κρίση στη Μαρσέιγ, η οποία είναι αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League (τρίτη και τέταρτη αγωνιστική του ομίλου).

Η Παρί μπήκε δυνατά και στο 4’ ο Εμπαπέ αστόχησε σε σουτ. Στο 8’, όμως, έγινε το 1-0. Ο Χακίμι εκτέλεσε εκπληκτικά φάουλ από δεξιά κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Λόπεζ.

Η Μαρσέιγ έψαξε απάντηση και στο 22’ ο Βιτίνια είχε κεφαλιά στο δοκάρι! Στο 26’ η κατοχή ήταν 79%-21% για την Παρί, η οποία στο 37’ πέτυχε το 2-0. Ο Χακίμι σούταρε από δεξιά, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και ο Κόλο Μουανί πήρε το… ριμπάουντ και σκόραρε από κοντά. Στο 45’ ο Ντεμπελέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λόπεζ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε επίσης με γκολ για την Παρί. Στο 47’ ο Ντεμπελέ σέντραρε από δεξιά και ο Ράμος με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 3-0. Στο 51’ ο Χακίμι αστόχησε και στο 52’ συνέβη το ίδιο σε προσπάθεια του Ομπαμεγιάνγκ.

Το ματς πλέον ήταν ένας περίπατος για την Παρί, η οποία στο 89’ πέτυχε το 4-0, ξανά με τον Ράμος, έπειτα από ασίστ του Κόλο Μουανί.

Ο Αλ Κελαϊφί απαντά στον Μέσι: «Μέσι, με όλο τον σεβασμό, αλλά...»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

13:57 - 24.09.2023

Ο Αλ Κελαϊφί απαντά στον Μέσι: «Μέσι, με όλο τον σεβασμό, αλλά...»

Ο Λιονέλ Μέσι σε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που έδωσε στο κανάλι OLGA και στο κωμικό Μιγκέλ Γρανάδος, δεν παρέλειψε να εκφράσει τα παράπονα του στην πρώην ομάδα του Παρί Σεν Ζερμέν, για το γεγονός ότι δεν τον τίμησαν όπως έπρεπε μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τον Αλ Κελαϊφί να του απαντά.

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα – Χακίμι, Μαρκίνιος, Σκρίνιαρ, Ερναντέζ (69’ Ντανίλο)– Ουγκάρτε, Εμερί, Μπαρκολά – Ντεμπελέ (69’ Ρουίζ), Κόλο Μουανί, Εμπαπέ (32’ Ράμος).

Μαρσέιγ: Λόπεθ – Κλος, Εμπεμπά, Ζιγκό, Μπαλέρντι, Λοντί – Ρονγκιέρ, Βερετούτ, Ουναχί (46’ Αρίτ) – Βιτίνια (46’ Εντιαγέ), Ομπαμεγιάνγκ (75’ Κορέα).